تنگی نفس هنگام صحبت کردن نشانه چیست؟

سلام، بنده ۴روز هست هنگام صحبت کردن دچار تنگی نفس می شوم. ۱۴ روز پیش هم خیلی خفیف این طور شدم. در حالت ورزش و راه رفتن تنگی نفس ندارم ولی هنگام کتاب خواندن و یا صحبت کردن به تنگی نفس دچار میشم. پس از غذا خوردن در حالت دراز کشیده هم گاهی دچار میشوم.سرفه در حالت عادی ندارم مگر بر اثر تنگی نفس ناشی ازموارد بالا. تب و بدن درد هم نداشتم تو این مدت. در یک دقیقه هم ۱۴ بار نفس دارم. خودم حدس میزنم بعداز استفاده از موادشوینده وایتکس در هفته قبل این طور شدم. خواستم بدونم مشکلم چیه و برای درمانش چکار کنم؟

14

احتمالا رفلاکس هم دارید که باعث تشدید تنگی نفس شده. از مصرف چای، قهوه، گوجه و رب گوجه فرنگی خودداری کنید. وسط غذا آب ننوشید و تا دو ساعت بعد از غذا دراز نکشید. چنانچه تنگی نفس برطرف نشد نیازمند انجام تست اسپیرومتری هستید.

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
4

الرژی ریوی به شوینده ها است، هر 12 سلعت یک عدد قرص لوراتادین میل کنید

دکتر قوام الدین اشرفی زاده

متخصص عفونی و گرمسیریبورد تخصصی از دانشگاه تهران
دکتر قوام الدین اشرفی زاده
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

احساس تنگی نفس هنگام صحبت کردن علامتی می‌تواند باشد از اختلالات ریوی، قلبی یا نورولوژی. اگر چه مصرف مواد شوینده قابل توجه ای می‌تواند تحریک‌ کننده برای دستگاه تنفسی باشد، انجام تست‌های تشخیصی مرتبط برای تأیید یا رد این فرضیه لازم است. برخلاف تنگی نفس هنگام ورزش که معمولاً نشانه‌ای از بیماری‌های قلبی است، تنگی نفس هنگام صحبت کردن بیشتر ممکن است نشانه مشکلات ریوی یا اختلالات نورولوژیک باشد. برای تشخیص دقیق علت تنگی نفس و پیشنهاد راهکارهای درمانی مناسب، شما باید با یک پزشک خبره مشورت کنید و در صورت لزوم، آزمایشات از قبیل آزمایش خون و رادیولوژی (برای بررسی وضعیت ریه‌ها) انجام دهید.

تنگی نفس هنگام صحبت کردن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. از جمله این عوامل می‌توان به واکنش‌های حساسیتی یا تحریک شیمیایی ناشی از استفاده از مواد شوینده مانند وایتکس، استرس و اضطراب، و برخی اختلالات ریوی یا قلبی اشاره کرد. در صورتی که شما مشکوک به تاثیر وایتکس هستید، ممکن است تحریکی موقتی در دستگاه تنفسی شما ایجاد شده باشد. برای بررسی دقیق‌تر، بهتر است با پزشک متخصص طب داخلی یا ریه مشورت کنید. در عین حال، سعی کنید از مواد تحریک‌کننده دوری کرده و محیطی با هوای تازه برای خود فراهم کنید. انجام تکنیک‌های تنفسی و آرامش‌بخشی نیز می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. اگر علائم شما ادامه یافت یا تشدید شد، انجام تست‌های تشخیصی مانند اسپیرومتری نیز ممکن است لازم باشد.