مصرف روزانه زرده کامل تخم مرغ در نوزادان بلامانع هست؟

سلام. آیا مصرف روزانه یک عدد زرده کامل تخم مرغ در کودکان زیر یکسال ضرر دارد؟ چون جایی دیدم که توصیه به نصف زرده بود نه زرده کامل.
بعد از یکسالگی چطور؟ ممنونم

0

با سلام. شما سن فرزند خود رو نگفتید ولی بر اساس اطلاعات داده شده احتمالا در محدوده یک سال هستند. به کودک یک تا دو ساله می توان روزانه یک تخم مرغ کامل شامل زرده و سفیدی داد. فقط نکته اینجاست که اگه تخم مرغ در کیک یا غذاهایی مثل پنکیک ،کیک، باقالی قاتو ، میرزاقاسمی ، املت ،کوکوسبزی ، کوکو سیب زمینی واونها رو هم باید لحاظ کنید ، مثلا اگه پنکیک با دوتا تخم مرغ بپزید و نصف آن رو به بچه بدید ، یک تخم مرغ حساب میشه و به همین ترتیب در غذاهای دیگر.

دکتر نسرین منبع جود

متخصص کودکان و نوزادان
دکتر نسرین منبع جود
1

با سلام در سنین رشد کودک روزانه ۱ تخم مرغ بسیار هم عالی است ، بعضی از کودکان بعلت رژیم غذایی که ممکنه پروتئین مناسبی از جای دیگه دریافت نکنن و یا کمبود آهن داشته باشن حتی میتونن تا روزی ۲ تخم مرغ هم بخورن و نکته ماجرا اونجاست که توی هر چیزی که تخم مرغ هست رو باید حساب کنین و اصلا توصیه میشه بهتره برای بچه ها با تنوع بیشتری هم داده بشه مثلا یه روز تخم مرغ عادی بدین، یه روز کیک بشه، یه روز کوکو و …

دکتر سارا محمدصادقی

متخصص کودکان و نوزادان
دکتر سارا محمدصادقی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

مصرف روزانه تخم مرغ در نوزادان و کودکان زیر یک سال به طور کلی توصیه نمی شود. در سن زیر یک سال، سیستم گوارشی کودکان هنوز کاملا آماده هضم بعضی از مواد غذایی نیست. پروتئین های موجود در تخم مرغ ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. از همین رو، توصیه می شود که تا یک سالگی، فقط نصف زرده تخم مرغ را مصرف کنید. هرچند بعد از یک سالگی،ممکن است بتوان کودک را به تدریج به مصرف تخم مرغ کامل عادت داد، ولی بهتر است این موضوع با پزشک خرد کودک مطرح شود.

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از مواد مغذی مهمی مانند کولین، ویتامین‌های گروه B و ویتامین A است و می‌تواند نقشی مهم در رشد کودک داشته باشد. با این حال، توصیه می‌شود در کودکان زیر یک سال با احتیاط مصرف شود. با توجه به منابع علمی، برخی از پزشکان پیشنهاد می‌دهند که مصرف نصف زرده تخم‌مرغ شروع خوبی برای کودکان زیر یک سال باشد تا دستگاه گوارش کودک به آن عادت کند و احتمال واکنش‌های آلرژیک کاهش یابد. بعد از یک‌سالگی می‌توان به تدریج مقدار آن را افزایش داد، البته بهتر است با پزشک کودک مشورت شود. مصرف متعادل و همراه با تنوع غذایی در این دوران بسیار اهمیت دارد.