درمان وسواس فکری چی هست؟

سلام من مدتی که دچار وسواس شدم
فکرهای الکی و بیهود میکنم مثلا ساعت ها کنار آیینه وای می استم و خودمو چک میکنم و یا دائم وزنمو چک میکنم
و از همه بدتر از بیماری ها میترسم و برای یه سردرد ساده ساعتها و هراز جور بیماری واسه خودم درست می کنم و استرس و اضطراب و حس افسردگی بهم دس میده آیا من در مان میشوم و چطوری؟؟؟؟

0

با سلام اگر به تازگی این علائم را حس و احساس می کنید ، بهتر است مورد برسی قرار گیرد نیاز به مشاوره می باشد ، با تمرینهایی موضوع اضطراب افسردگی و وسواس قابل کنترل هستند ، ممکن است بدون مصرف دارو با تمرینهای رفتاری و ذهنی بهبودی حاصل شود ، بهتر است ابتدا مشاوره صورت گیرد ، موفق باشید.

دکتر اعظم نوروزی

متخصص روانشناسی و مشاوره خانواده
دکتر اعظم نوروزی
0

باسلام. بله این افکار تا حدودی قابل کنترل هست. بهتره از روانشناس کمک بگیرید.

آمنه زردی نهر

روانشناس و مشاوررواندرمانگر فردی و کودک نوجوان - عضو ...
 آمنه زردی نهر
0

سلام بلی درمان پذیر است به روانپزشک مراجعه نمایید

دکتر هادی عباسی

متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)
دکتر هادی عباسی
-1

سلام اول از همه باید بگم که شما تنها نیستید و افراد زیادی در سراسر دنیا از اختلال وسواس فکری عملی (OCD) رنج می برند. این اختلال یک بیماری روانی است که با افکار و رفتارهای تکراری و مزاحم مشخص می شود. وسواس فکری، افکار، تصاویر یا تمایلات ناخواسته و مزاحمی هستند که مدام در ذهن فرد تکرار می شوند. این افکار معمولا مضر، آزاردهنده یا غیرقابل قبول هستند و فرد تلاش می کند آنها را از ذهن خود دور کند. وسواس عملی، رفتارهای تکراری یا اعمالی هستند که فرد برای کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی انجام می دهد. این رفتارها اغلب بی هدف یا غیرمنطقی هستند و می توانند وقت گیر و اختلال آفرین باشند. در مورد شما، وسواس فکری شما شامل نگرانی در مورد ظاهر و سلامتی خود است. این افکار باعث می شود که شما وقت زیادی را صرف چک کردن خودتان کنید که این امر باعث استرس، اضطراب و افسردگی شما می شود. خوشبختانه، اختلال وسواس فکری عملی قابل درمان است. درمان های موثری برای این اختلال وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا علائم خود را کنترل کرده و زندگی عادی و پربار داشته باشید. درمان های اختلال وسواس فکری عملی شامل موارد زیر است: ۱: دارودرمانی: داروهای ضد افسردگی می توانند به کاهش علائم وسواس فکری عملی کمک کنند. ۲: روان درمانی: روان درمانی، به ویژه درمان شناختی رفتاری (CBT)، می تواند به فرد کمک کند تا افکار و رفتارهای وسواسی خود را تغییر دهد. در مورد شما، درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند به شما کمک کند تا افکار وسواسی خود را به چالش بکشید و رفتارهای وسواسی خود را تغییر دهید. در CBT، درمانگر به شما کمک می کند تا: ۱:افکار وسواسی خود را شناسایی کنید. ۲واقعی بودن یا غیرواقعی بودن افکار وسواسی خود را ارزیابی کنید. ۳:رفتارهای وسواسی خود را شناسایی کنید. ۴:راه های جایگزینی برای رفتارهای وسواسی خود را یاد بگیرید. CBT یک درمان موثر برای اختلال وسواس فکری عملی است. این درمان می تواند به شما کمک کند تا علائم خود را کنترل کرده و زندگی عادی و پربار داشته باشید. اگر نگران اختلال وسواس فکری عملی خود هستید، لطفا به یک روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید. این متخصصان می توانند به شما کمک کنند تا علائم خود را ارزیابی کرده و بهترین روش درمانی را برای شما تعیین کنند. در اینجا چند نکته برای کمک به شما در مدیریت اختلال وسواس فکری عملی پیشنهاد میکنم ۱: از اجتناب خودداری کنید. اجتناب از موقعیت هایی که باعث ایجاد افکار وسواسی می شوند، می تواند علائم شما را بدتر کند. ۲:به خودتان لطف کنید.به خودتان یادآوری کنید که شما تنها نیستید و افراد زیادی از اختلال وسواس فکری عملی رنج می برند. ۳به دنبال حمایت باشید.صحبت کردن با یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساس تنهایی نکنید.

دکتر مهدی قاسمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشک و روانکاو
دکتر مهدی قاسمی
0

با سلام و وقت بخیر. یکی از پروتکل های موثر در کنترل افکار وسواسی؛ ذهن آگاهی است در این زمینه کتابهایی خوبی هم در بازار با روش خویاری نگارش شده است. افکارمنفی و اضطراب ها مانند پرندگانی هستند که بالای سرت پرواز میکنند؛ نمی توانی جلوی پرواز آن ها را بگیری اما می توانی از نشستن آن ها؛ روی سرت و آشیانه کردنشان جلوگیری کنی! در ذهن آگاهی یاد خواهیم گرفت که به تک تک لحظات زندگی و تجربیات درونی و بیرونی میتوان توجه داشت و آنها را بدون پردازش بیشتر مشاهده کرد؛ چون ذهن سرگردان باعث ایجاد افکار و احساسات منفی خواهد بود! ذهن آگاهی به زبان ساده میگوید؛ محتوای افکار منفی و تخریبگر شما باعث پریشانی شما چیست، فرآیند پردازش و این افکار شما را فلج خواهد کرد! به عبارت دیگر فکر من بدبختم ممکنه به ذهن هر کسی بیاد (در روز بیش از 4000 فکر به ذهن ما هجوم میاره)، اما فرد مضطرب و وسواسی و نگران، به این افکار گیر میده!

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست