چگونه افراد زندگیم رو بخواطر رفتار گذشتهشون ببخشم؟

بنده پدری داشتم که از کودکی تا الان هیچگونه حمایت و توجهی بهم نداشت و همیشه تحقیرم میکرد و حس ناکافی بودن و اضافی بودن بهم میداد. اینا باعث شده تنفر شدیدی بهش داشته باشم و تو دلم بهش ناسزا میگم تا خودمو آروم کنم، این تنفر ریشه کرده توی ذهنم و باعث شده توی تمام مشکلات زندگیم مقصر بدونمش و توی دلم بهش ناسزا بگم. چکار کنم حس تنفرش از ذهنم بیرون بره تا بتونم راحت تر و با ذهنی آروم تر زندگی کنم؟

1

با درود؛ خیلی متاسفم که این روزها چنین درد و رنجی را تجربه میکنید. احساسات خود را بپذیرید غم، خشم، سردرگمی، و حتی احساس ناامیدی از جمله احساسات طبیعی هستند به خودتان اجازه بدهید که این احساسات را تجربه کنید. بپذیرید که پدر شما ناتوان از دیدن جنبه های ارزشمند شما بوده است ، شاید زیر تحقیر کردن ها پارادوکس و مشکلات درونی والدتان بوده است.والد شما متاسفانه راه مهر ورزی را نمی داند .اکنون بی نیاز از او بطور مستقل و بالغانه با تمرکز بر چیزهایی که میتوانید کنترل کنید به خود با شفقت رفتار کنید( با دیدن ناتوانی پدر) تجربه اینها سخت است ولی حاصل آن کاهش تنش و تنفر درونی است. شما شایسته آرامش و احترام هستید. در این شرایط سخت، به یاد داشته باشید که تصمیماتی که میگیرید بر اساس سلامت و آیندهی شما باشد.

امینه رحمت

روان شناسعضو انجمن روان شناسی امریکا
 امینه رحمت
0

با سلام طرحواره و خلا های،زیادی در شما وجود دارد که نشات گرفته از نیازهای بنیادین و اساسی،است که در گذشته بخاطر سبک فرزندی پروری و خلق منحصر بفرد شما پیش آمده توصیه میشود جهت درمان به روان شناس مراجعه نمایید

شاهین کریم پور

روان شناس بالینی و مشاورروان درمانی با رویکرد CBT و ACT ، اسک...
 شاهین کریم پور
0

سلام . دوست عزیز توصیه اکید می کنم که حتما به روانشناس طرحواره درمانگر مراجعه کنید .

معصومه بامدادی نژاد

روانشناس و مشاورروان درمانگر - زوج درمانگر - مشاوره خ...
 معصومه بامدادی نژاد
0

سلام شما حق دارید بخاطر کوتاهی های احتمالی والدین تان در کودکی آنها را مقصر بدانید اما آیا اکنون نیز آنها مانع رشد و پیشرفت شما هستند؟ آیا مقصر دانستن آنها به شما در جهت رسیدن به اهدافتان کمک می کند؟ این سوالها و سوالات مشابه این ضمن توجه و پذیرش احساساتتان میتواند در پیداکردن راه و تصمیم درست به شما کمک کند. مطمئنا در این مسیر مراجعه به درمانگر کمک شایانی به شما خواهد کرد.

نرگس صمدی

روانشناس تربیتیدرمانگر کودک، نوجوان و بزرگسال
 نرگس صمدی
0

سلام ودرود قطعا تحربیات تلخی رو تجربه کردید و بهتر این هست بایک روانشناس صحبت کنید واز رویکردهای درمانی کمک بگیرید

دکتر فریبا پاینده

روانشناسروان درمانگر
دکتر فریبا پاینده
0

سلام و نور. از این توصیف مختصر شما حس می کنم که در چند مورد از مهارت های زندگی دچار مشکل باشی.پثل عزت نفس،جرات ورزی و اعتماد به نفس.و همچنین در مستقل شدن و مهربانی با خودت هم مشکل داری. لازمه که برای تقویت خودت و رهایی از این افکار در ذهن و واقعیت زندگی، به صورت مستمر با روانشناس کانکت باشی و چندین ماه تمرینات رو انجام بدی

محسن نقی زاده

روانشناس بالینیدانش آموخته ICEEFT کانادا
 محسن نقی زاده
0

با سلام،متاسفم به خاطر این احساسی که در حال تجربه اش هستید و رابطه رو براتون سخت کرده،درمان قطعا کمکتون میکنه تا این حس تنفر تعدیل بشه و شفقت هم کنارش قرار بگیره،شفقت اول به خودتون بعد دیگرانعواملی که باعث شده به ابن نقطه برسید در اتاق درمان بررسی میشه و نقش خودتون در ادامه مسیر مشخص میشه و بار هیجانی خاطرات کم میشه اونوقت به مرور رابطه اصلاح میشه و حس ها تعدیل میشه.

مریم کاظمی

روانشناس و مشاورطرحواره درمانگر ، مشاور خانواده
 مریم کاظمی
0

سلام بخاطر ارضا نشدن نیازهای بنیادین در کودکی توسط پدر برای شما شرایطی بوجود اومده که الان این حس بی ارزشی رو داشته باشی و از پدر متفر باشی به روانشناس مراجعه کنید تا به شما در این زمینه کمک کند

ملکه عباس پور

روانشناس بالینیخانواده درمانگر . زوج . فردی و نوجوان
 ملکه عباس پور
0

سلام احساساتی که تجربه میکنید طبیعی هست و این حق شماست که انتظار داشته باشید والدینتون شما رو همانگونه که هستید بپذیرند. اما ادامه مسیر زندگی با این خشم مسیر رو براتون سخت تر میکنه. شما باید یاد بگیرید خودتون با خودتون مهربانتر باشید. به روانشناس مراجعه کنید تا مهارتهای لازم رو آموزش ببینید

فرزانه حکم آبادی

روانشناس و مشاور
 فرزانه حکم آبادی
0

با سلام ، شما حتما به یک روانکاو مجرب مراجعه کنید

یلدا ذاکری

روانشناس و مشاور
 یلدا ذاکری
0

سلام و احترام باید در جلسه ی مشاوره بازسازی هیجانی داشته باشین تا این تنفر کمرنگ بشه

نجمه فراشیانی

روانشناس و مشاورخانواده
 نجمه فراشیانی
0

بد رفتاری ها از طرف افراد مهم زندگی همیشه موجب مشکلات جدی برا ی ما می شود.و این احساسی بسیار رنج آوراست. لازم نیست شما حتما ببخشی یا حتی فراموش کنی بلکه میتوانی وجود همه این دردها را در خودت به رسمیت بشناسی و آنها را بفهمی. بهبودی فرایندی پر چالش اما کاملا در دسترس است.

نوش زاد سام خانیانی

روانشناس بالینی
 نوش زاد سام خانیانی
0

با سلام و وقت بخیر. حق داری پسرم اما شاید دانستن برخی حقایق علمی در کنار آمدن با این خشم و هیجانات منفی به تو کمک کند! این حقیقت که تقریبا تمام بشریت از این ناکامی ها و محرومیت ها از کودکی بهره ای داریم، هم پدر شما و هم فرزند شما و هم من و هر کس دیگری از این محرومیت بهره ای خواهد داشت، درست مثل ضربه ای که فرزند اول تا چندم از تولد فرزندهای قبلی دریافت میکنند. حقیقت دوم این است که میتوانی این هیجانات را در جلسات درمانی مجددا تجربه کنی اما اینبار بالغانه تر و خوددلسوزانه تر با آن خاطرات ارتباط بگیری و حتی شاید در بزنگاهی به این مرحله برسی که میخواهی از گذشته عبور کنی و یک والدین مهربان و جدید برای خودت باشی! یکبار دیگه این جملات را با دقت بخون!

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست