آیا علم روانشناسی کمکی به ترک اعتیاد می کند؟

در حال حاضر متادون بلدوزر ۱۰ میلی در روز در حال ترک شیشه هستم ولی هر از چند گاهی باز برمیگردم از نظر روحی بسیار وابسته هستم و خیلی دارم اذیت میشم آیا امکان کمک بهم هست و میتونم تحت درمان قرار بگیرم کمکی بهم میشه یا نه ممنونم اگر جواب بدید

0

با سلام و عرض ادب. با ادامه درمان دارویی و کمک گرفتن از روانشناس بالینی مجرب در زمینه اعتیاد، انشالله میتوانید علاوه بر غلبه بر وابستگی به مواد مخدر، ویژگیهای روانشناختی زمینه ساز این بیماری را تا حد قابل توجهی معتدل سازید، تنظیم و ابراز هیجانات، تغییر عمیق سبک زندگی و هدفگذاری و مدیریت جدید اولویتها یکی از عوامل مهم در جلوگیری از عود در بحث اعتیاد میباشد. عضویت در انجمنهای یاری رسان گمنام (که به راحتی در اینترنت قابل جستجو هستند) نیز، دارای تاثیرگذاری درمانی تایید شده در ترک عادتها میباشند. کتاب غلبه بر اعتیاد (ترجمه صداقتی و نشر تشویقی) و کتاب پیشگیری از لغزش (ترجمه تشویقی و نشر تشویقی) به عنوان منابع خودیاری پیشنهاد میگردد. همین که در جهت دریافت کمک تخصصی قدم برداشته اید، نشانه مهمی از بینش و اراده کافی در جهت بهبودی است.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

سلام به شما. بله. ترک شیشه و متادون نیازمند مداخلات درمانی است که در مورد شیشه این مداخلات عمدتا روانشناختی خواهد بود و برای ترک متادون می توان از داروهایی برای کاهش علائم ترک استفاده نمود. از طرف دیگر یکی از مواردی که در افرادی که سابقه مصرف مواد یا داروهای مخدر دارند دیده می شود این است که مصرف چنین موادی باعث ایجاد یا تشدید افسردگی در آنها می شود. از یک سو افسردگی در مواردی عامل اصلی گرایش به مواد مخدر نیز هست. معمولا مصرف مواد مخدر باعث مخفی شدن علائم افسردگی می شود و وقتی که فرد اقدام به درمان اعتیادش می کند این افسردگی فرصت بروز پیدا می کند. بخصوص اگر ترک با مشقت زیادی همراه باشد. به همین دلیل توصیه می شود ترک تحت نظر روانپزشک صورت گیرد تا با بررسی همه جانبه، افسردگی مخفی احتمالی تشخیص داده و درمان شود.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو