چه کنم که وقتی کسی بامن قهر میکنه از خودم و شخص متنفر نشم؟

با سلام
من وقتی کسی باهم قهر کنه مخصوصا شوهرم حال بدی پیدا میکنم از خودم متنفر میشم،از شوهرم متنفر میشم،ولی تو اون لحظه پیش قدم میشم برای آشتی و اگه شوهرم آشتی نکنه که خیلی هم پیش میاد، احساس تنفر بیشتر میشه و وقتی آشتی میکنه من شروع میکنم به فاصله گرفتن و تا چند روز سرسنگینم تا حالم عادی بشه،این باعث شده که خیلی ازش متنفر بشم.چه راهکاری پیشنهاد میدید که وقتی شوهرم قهر میکنه احساس بد و تنفر پیدا نکنم و آرام باشم تا گاهی او پیشقدم شود؟؟؟سه ساله ازدواج کردم و همیشه من پیشقدم میشم.کتاب مفید مرتبط؟؟

2

سلام به شما. اساسا قهر کردن رفتار بالغانهای محسوب نمیشود و از یک سو باعث فاصله بیشتر دو طرف می شود و از سوی دیگر مسالهای که منجر به چالش و قهر گردیده لاینحل باقی خواهد ماند و معمولا پس از آستی نیز به آن پرداخته نمیشود تا باز در موقعیتی دیگر باعث قهر دوباره شود و این چرخه مدام تکرار میشود و به رابطه آسیب میزند. برای اینکه اختلاف نظر و دیدگاه ها و حسهای شما به قهر نیانجامد می بایست مهارتهای ارتباطی لازم را بیاموزید تا باعث خشم یا دلخوری یکدیگر نشوید. مطمئنا هر دو نفر با یک دیگر دنیایی از تفاوتها دارند، اما آنچه مهم و تعیین کننده است نحوه پرداختن به این اختلافهاست. برای حل این مساله توصیه میکنم به اتفاق همسرتان به زوجدرمانگر مراجعه نمایید.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
-1

سلام، قهر کردن رفتار ناکار آمدی هست. و طبیعتا باعث خشم طرف مقابل میشه . این طور که مشخص شما زمان قهرکردن همسر باعث احساس ناامنی و اضطراب میشه و برای همین برای کاهش در تلاش هستید و بعد احساس خشم در شما به وجود میاد که چرا همسرتون شما را در این شرایط قرار داده. نیاز به آموزش ارتباط موثر در زوجین و کنترل خشم هست، و حتی بررسی احساس ناامنی شما. بهتر به زوج درمانگر مراجعه کنید.

نازنین حبیبی

روانشناس دوران نوجوانی و جوانی
 نازنین حبیبی
-1

دوست عزیز با سلام قهر کردن نوعی ابراز غلط خشم است پس اگر شما یا ایشان این روش را انجام میدهید هر دو باید در موردش فکر کنید و راه حل درست را پیدا کنید دوم قهر برای فرد مقابل نوعی محرومیت از عشق و محبت و احساس طرد شدن است که باعث بهم ریختن چه شما بلکه هر فرد دیگر میشود راهی که پیشنهاد میکنم این است که ابتدا برای خودتان بهمراه همسرتان قرار داد بگذارید اینکه اگر از هم ناراحت میشویم حق داریم مثلا 2ساعت فکر کنیم و همدیگر را به حال خود رها کنیم در دوران ناراحتی چگونه باهم رفتار کنیم مثلا به هم سلام و خاحافظی بگوییم برای غذا صحبت کنیم و وظایف معمولمان را انجام دهیم اما بعد هر کسی که پیش قدم میشود برای صحبت کردن فرد قدرتمندتری است سرد بودن شما بهد از آشتی خودش باعث انگیزه ی کمتر همسرتان برای پیش قدم شدن میشود پس علی رغم ناراحتی باید تلاش کنید که ناراحتی درونیتان را نشان ندهید شاید لازم باشد در مورد این حساسیت به طرد شدن با یک رواندرمانگر صحبت کنید.

دکتر سمانه بیاناتی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکروان درمانگر (اعصاب و روان)
دکتر سمانه بیاناتی
-1

با سلام قهر کردن نشانه ناتوانی در مقابله مناسب با مشکلات زندگی است که روشی ناکارآمد بحساب می آید. شما مواقعی از زندگی خودتان را در خلوت خودتان بنشینید و حال و احوالات خودتان را بهمراه شرایطی که در آن قرار گرفته اید و احساس ناراحتی کردید را بنویسید و آن موارد را مورد تحلیل قرار دهید . ببینید که احساس و حالاتی که به شما دست داده ناشی از چگونه فکر کردن شما بوده است. به شیوه تفکر خودتان و تفسیری که از وقایع داشتید تمرکز کنید و خطاهای شناختی و قضاوت های خودتان را مورد بررسی و تجدید نظر قرار دهید.

دکتر علی اسماعیلی

متخصص روانشناسی و زوج درمانگر
دکتر علی اسماعیلی
-1

با سلام و وقت بخیر. بله این رفتار به خصوص زمانی که ما کمالگرایانه به دنبال تایید و عالی بودن روابط میگردیم بسیار شایع است! باید برای رفع این احساس قبل از هر چیز به خودتان حس ارزشمندی داشته باشید و به این باور برسید که با پیشقدم شدن یا نشدن شما تغییری در این ارزشمندی شما ایجاد نخواهد شد. البته قهر هم به دلیل اینکه زخم را باز میگذارد و به نوعی فرار از مشکلات است در بلندمدت تبدیل به یک عادت بدون کارآمدی خواهد شد. سعی کنید در طی جلسات مشخص هفتگی و با رعایت اصولی به حل اختلاف بپردازید. در این خصوص کتاب برای زن و شوهرها وقت زندگی بهتر فرارسیده است اثرمایر و کارلسون ترجمه فیروزبخت پیشنهاد بنده به شماست. دکتر سبحان پورنیکدست روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست