کف هرم مازلو یا سقفش؟

سلام.من هنوز کف هرم مازلو رو درست تجربه نکردم یا بهتره بگم نرسیدم،ایا میشه به فکر هرم ۸ باشم و خدارو دخیل کنم تو زندگیم که بتونم کف هرم رو تجربه کنم؟یا پله پله باید رفت؟
هزینه مشاوره ندارملطفا راهکار کاربردی بدید.ممنونم

0

سلام دوست عزیز، هرم مازلو یک مدل نظری است که نیازهای انسان را به پنج دسته تقسیم میکند. طبق این مدل، تا زمانی که نیازهای پایینتر در حد قابل قبولی برآورده نشوند، نیازهای بالاتر انگیزهای برای انسان ایجاد نمیکنند. اگر شما احساس میکنید که هنوز نیازهای پایهای خود را به خوبی برآورده نکردهاید، طبیعی است که به فکر نیازهای بالاتر نباشید. در واقع، تلاش برای ارضای نیازهای بالاتر در حالی که نیازهای پایهای هنوز نادیده گرفته شدهاند، میتواند منجر به احساس نارضایتی و پوچی شود. با این حال، این بدان معنا نیست که شما نمیتوانید در مورد نیازهای معنوی خود فکر کنید. در اینجا چند راهکار کاربردی برای شما ارائه میشود: ۱: به نیازهای پایهای خود توجه کنید.این نیازها شامل نیازهای فیزیولوژیکی، ایمنی، محبت و تعلق، احترام و خودشکوفایی میشوند. سعی کنید برای برآورده کردن این نیازها تلاش کنید. ۲: به دنبال معنا و هدف در زندگی خود باشید.این کار میتواند به شما کمک کند تا احساس رضایت و ارزشمندی بیشتری داشته باشید. ۳:با افرادی که برای شما ارزشمند هستند ارتباط برقرار کنید.ارتباط با دیگران میتواند به شما کمک کند تا احساس حمایت و تعلق بیشتری داشته باشید. ۴: به دنبال راههایی برای کمک به دیگران باشیدکمک به دیگران میتواند به شما احساس ارزشمندی و رضایت بیشتری بدهد. البته، این راهکارها فقط به عنوان یک نقطه شروع هستند. شما باید با توجه به شرایط و نیازهای خود، راههای مناسب برای ارضای نیازهای معنوی خود را پیدا کنید.

دکتر مهدی قاسمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشک و روانکاو
دکتر مهدی قاسمی
0

شما نیاز است برای تغییر در دیدگاه و نگاه و فلسفه تان به موضوعات زندگی چند جلسه مشاوره داشته باشید.

دکتر دردانه امیری

روانشناسعضو انجمن روانشناسی آمریکا
دکتر دردانه امیری
0

باسلام. وقتی نیازها به ترتیب اولویت برآورده شوند در نهایت انسان به بهترین خودش و خودشکوفایی خواهد رسید. تمرکزتان را بر روی برآورده کردن نیازهای اولیه خود قرار دهید تا بتوانید پله پله به مرحله خودشکوفایی برسید

فاطمه نجات

روانشناسمشاوره فردی ، پیش از ازدواج ، زوج درم...
 فاطمه نجات
0

سلام و درود نظریه مازلو یکی از نظریات موجود در روانشناسی میباشد فلسفه های فکری دیگری هم وجود دارند که با مطالعه آن ها دیدگاه های متفاوت تری در افراد ایجاد میشود که آنها را رو به جلو سوق می دهد معنادرمانی یا لگو تراپی روش مناسبی میتونه باشه برای جلو بردن زندگی که کتاب انسان در جستجوی معنا هم مطالعه اش میتونه مفید باشه.

سیدمرتضی رمضانی

روانشناس
 سیدمرتضی رمضانی
0

با سلام اگر درست متوجه سوالتان شده باشم اولویت بندی در برآوردن یا پرداختن به نیازهاست. درسته؟ نظریه مزلو شاید بد جا افتاده باشد. ایشان معتقدند یکسری از نیازهای ما برای بقا ضروری اند و اسمشان را گذاشته Dneeds. یعنی نیازهای کمبود که شما تمام این نیازها را می توانید به خودتان بدهید و از طرف universe حمایت شده. مثلا همین وزن بسیار کم شما دلیلش چیه؟ اما در مورد نیازهای رشد همزمان می توانید امیدوار باشید و برای رشد و عشق هم تلاش کنید.

دکتر مژگان جعفری

متخصص روانشناسی تربیتی
دکتر مژگان جعفری
0

با سلام و وقت بخیر. البته که میتوان بسیاری از این نیازها را بصورت موازی برطرف کرد. منتهی معمولا نیازهای مرتبط با کف هرم نیازهای قدرتمندتری هستند و در صورت عدم تامین همواره در زندگی دست اندازی خواهند کرد!!!

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست