آیا تزریق سوماتروپین برای افزایش قد در سن 17 سالگی تاثیر دارد؟

سلام و عرض ارادت ببخشید تزریق سوماتروپین برای افزایش قد در سن ۱۷ سالگی در صورت بسته بودن صفحه رشد تاثیر دارد؟؟؟ عوارضش چیه؟؟؟ ایا از نظر پزشک گرامی توصیه میشود؟؟

-3

هورمون رشد ضروری برای رشد استخوانها و عضلات بدن است که برای جبران کمبود رشد برای بزرگسالان و کودکان تجویز میشود. این آمپول بهصورت عضلانی و زیرپوستی تزریق میشود. پزشکان برای جبران کوتاهی قد در کودکان یا کمبود هورمون رشد در بزرگسالان، سوماتروپین را تجویز میکنند. در ادامه این مطلب از دکترتو با ما باشید تا با سوماتروپین، نحوه مصرف، مزایا و عوارض سوماتروپین بیشتر آشنا شوید. اگر فرزند شما رشد کمتر از حد مطلوب دارد بهتر است در این باره با متخصص غدد مشورت کنید. شما میتوانید از طریق دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری با بهترین پزشکان به صورت متنی یا تلفنی در ارتباط باشید.سوماتروپین (Somatropin) نوعی هورمون رشد با عنوان تجاری (H. G. H (Human Growth Hormone)) است که بهطور طبیعی در بدن تولید میشود و عامل اصلی رشد و نمو بدن بهشمار میآید. هورمون رشد نه فقط برای کودکان که برای بزرگسالان نیز ضروری است و کمبود آن عوارض جدی مانند ریزش مو، خشکی پوست، ضعف عضلات، افزایش وزن، افسردگی، کاهش توجه و تمرکز، پوکی استخوان، ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش میل جنسی بهدنبال دارد. هورمون رشد سوماتروپین چه عملکردی دارد؟ هورمون رشد نه فقط برای کودکان که برای بزرگسالان نیز ضروری است. نحوه مصرف سوماتروپین این هورمون رشد بهصورت آمپول تجویز میشود که به دو شکل زیرپوستی و عضلانی قابل مصرف است، اما شیوه تزریق زیرپوستی متداولتر است و بیشتر توصیه میشود. دقت داشته باشید که تزریق زیرجلدی نباید دوبار پشت سرهم در یک نقطه باشد.آمپول بهعنوان جایگزین هورمون رشد طبیعی در بزرگسالان و کودکانی مصرف میشود که کمبود هورمون رشد دارند. از دیگر موارد مصرف داروی سوماتروپین میتوان به افزایش رشد کودکانی اشاره کرد که بیماریهای خاصی دارند که بر رشد و نمو طبیعی آنها اثر میگذارد. سوماتروپین برای کودکان کودکانی که کمبود هورمون رشد دارند یا از سندروم ترنر و پرادر ویلی رنج می برند، میتوانند آمپول این هورمون رشد را بزنند. دوز ۰.۴۷ میلیگرم/کیلوگرم وزن بدن در هر هفته برای کودکان مناسب است. دوز هفتگی باید بین ۶ تا ۷ روز تزریق زیرجلدی تقسیم شود.

دکتر ساسان خاکپور

متخصص داخلی
دکتر ساسان خاکپور
4

سلام سوماتروپین (Somatropin) نوعی هورمون رشد با عنوان تجاری (H. G. H (Human Growth Hormone)) است که بهطور طبیعی در بدن تولید میشود و عامل اصلی رشد و نمو بدن بهشمار میآید. هورمون رشد نه فقط برای کودکان که برای بزرگسالان نیز ضروری است و کمبود آن عوارض جدی مانند ریزش مو، خشکی پوست، ضعف عضلات، افزایش وزن، افسردگی، کاهش توجه و تمرکز، پوکی استخوان، ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش میل جنسی بهدنبال دارد. هورمون رشد سوماتروپین چه عملکردی دارد؟ هورمون رشد نه فقط برای کودکان که برای بزرگسالان نیز ضروری است. نحوه مصرف سوماتروپین این هورمون رشد بهصورت آمپول تجویز میشود که به دو شکل زیرپوستی و عضلانی قابل مصرف است، اما شیوه تزریق زیرپوستی متداولتر است و بیشتر توصیه میشود. دقت داشته باشید که تزریق زیرجلدی نباید دوبار پشت سرهم در یک نقطه باشد.آمپول بهعنوان جایگزین هورمون رشد طبیعی در بزرگسالان و کودکانی مصرف میشود که کمبود هورمون رشد دارند. از دیگر موارد مصرف داروی سوماتروپین میتوان به افزایش رشد کودکانی اشاره کرد که بیماریهای خاصی دارند که بر رشد و نمو طبیعی آنها اثر میگذارد. سوماتروپین برای کودکان کودکانی که کمبود هورمون رشد دارند یا از سندروم ترنر و پرادر ویلی رنج می برند، میتوانند آمپول این هورمون رشد را بزنند

دکتر سمانه سعیدی راد

متخصص قلب و عروق
دکتر سمانه سعیدی راد
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

سوماتروپین، یک هورمون رشد انسانی است که می‌تواند به رشد و توسعه اسکلت کمک کند. در بعضی افراد، این ترکیب می‌تواند به افزایش قد کمک کند. با این حال، در سن 17 سالگی، صفحات رشد در بیشتر افراد بسته شده و بنابراین احتمالا تاثیر چندانی نخواهد داشت. عوارض جانبی ممکن از شامل خستگی، درد مفاصل، و در نادرترین حالات، دیابت نوع 2 می‌شوند. استفاده از سوماتروپین باید تحت نظر پزشک انجام شود.

تزریق سوماتروپین، هورمون رشد، معمولاً در کودکانی که کمبود آنزیم رشد دارند یا در شرایط خاص پزشکی استفاده می‌شود. در سن ۱۷ سالگی، احتمال بسته بودن صفحه‌های رشد استخوانی بالا است و لذا تأثیر چندانی در افزایش قد نخواهد داشت. عوارض جانبی سوماتروپین ممکن است شامل تورم، درد مفاصل، ناهنجاری در سطح قند خون، و افزایش فشار داخل جمجمه باشد. تزریق این هورمون بدون نیاز پزشکی و نظارت پزشک توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است خطرات جدی سلامتی به همراه داشته باشد. همیشه قبل از اقدام با یک متخصص غدد مشاوره کنید.