روند درمان لکنت زبان چگونه است؟

سلام من یک پسر ۴ ساله دارم پسرم از یک سالگی خیلی خوب وروان صحبت میکرد حدود ۲ سالگی یکباره لکنت گرفت الان گاهی خیلی خوب وروان صحبت میکنه گاهی شدید گیر میکنه سوال من اینه الان برای درمان باید چیکار کنم؟؟؟

0

با سلام و وقت بخیر. درمان استفاده از روش های رفتاری،اصلاح روش تنفس و مراجعه به گفتاردرمانگر است. گاهی علل روانشناختی و اضطرابی نیز در این اختلال مستتر است. مشکلی قابل حل است پس آن را از دیگران پنهان نکنید، در هنگام تلکم تمام حواس خود را بر روی لکنت متمرکز نکنید و آن را به عنوان یک نقطه ضعف در نظر نگیرید. کتاب راز لکنت زبان (نوشته فرهمندپور از نسل نواندیش) به عنوان منبع خودیاری و مراجعه به گفتاردرمانگر پیشنهاد میگردد.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

به هنگام صحبت فضایی شاد، سرگرم کننده و لذت بخش برایش فراهم کنید. از برخورد منفی به هنگام لکنت خودداری کرده و سعی در تصحیح کلمه اش نکنید و یا جمله اش را کامل نکنید تحقیقات گفتاردرمانی نشان می دهد که در سنین 2 تا 4 سالگی این اتفاق می افتد و بعد از 6 ماه وضعیت دوباره بهبود پیدا می کند . توصیه می کنم صبور باشید و همزمان مراجعه به گفتاردرمانگر نیز داشته باشید.

دکتر دردانه امیری

روانشناسعضو انجمن روانشناسی آمریکا
دکتر دردانه امیری
0

باسلام مواقعی که فرزندتان لکنت دارد او را تنبیه نکنید وقتی فرزندتان حرف می زند آن را قطع نکنید جملات او را اصلاح یا کامل نکنید برای درست صحبت کردن به او فشار نیارید.دلایل بروز لکنت زبان در کودکان، تاکنون بطور دقیقی روشن نشدهاست. اما لکنت نمیتواند علت واحدی داشته باشد. بلکه همواره معلول علت بدنی، عاطفی، اجتماعی یا ترکیب این عوامل است. بسیاری از افرادی که لکنت زبان دارند دچار بعضی از ناراحتیهای عصبی و ناسازگاریهای اجتماعی هستند. اما تشخیص اینکه آیا اینگونه ناراحتیهای روانی علت لکنت زبان است یا لکنت خود حاصل حالات و فشارهای ناشی از اختلالات روانی است، بسیار مشکل است. در بعضی از مواقع لکنت زبان ممکن است حاصل نارساییها و اختلالات دستگاه عصبی باشد یا در مواردی نیز لکنت زبان از زمان کودکی در اثر بعضی ناهنجاریهای خفیف فیزیولوژیکی پدید میآید. علت لکنت مهمه اگر مشکل فرزند شما فیزیولوژیکی باشه می توانید از گفتاردرمانگر یا کاردرمانگر کمک بگیرید اما اگر ریشه لکنت اضطراب باشه از بازی درمانگر کمک بگیرید.

دکتر مونا فلسفی

روانشناس کودک
دکتر مونا فلسفی
0

باسلام مواقعی که فرزندتان لکنت دارد او را تنبیه نکنید وقتی فرزندتان حرف می زند آن را قطع نکنید جملات او را اصلاح یا کامل نکنید برای درست صحبت کردن به او فشار نیارید. علت لکنت مهمه اگر مشکل فرزند شما فیزیولوژیکی باشه می توانید از گفتاردرمانگر یا کاردرمانگر کمک بگیرید اما اگر ریشه لکنت اضطراب باشه از بازی درمانگر کمک بگیرید.

دکتر مونا فلسفی

روانشناس کودک
دکتر مونا فلسفی
0

سلام به شما. سعی کنید به لکنت کودکتان واکنشی نشان ندهید. تلاش کنید همه اعضای خانواده در حرف زدن شمرده و آهسته باشند تا کودک نیز این روند را بیاموزد. تنش و اضطراب را تا حد ممکن کاهش دهید و به گفتاردرمانگر مراجعه نمایید.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو