آیا داروی افسردگی اعتیاد آور است؟

سلام. من وسواس و افسرده خویی داشتم و دو سال فلووکسامین مصرف کردم. با خوب شدن حالم به تدریج دارو رو کنار گذاشتم اما بعد دوماه از قطع افسردگی گرفتم.فکر میکردم به علت ترک داروئه اما بعد از چند ماه و بهبود نسبی دوباره یکدفعه افسردگی برگشت. میتونم بگم شدیده.هیچ میلی به غذا ندارم خوابم کم شده و نیمه شب بیدار میشم. تمرکز ندارم و حافظم مختل شده. بینهایت بی انگیزه و دایما دلم گریه میخواد.اما شبها حالم خوب میشه و خوابم میگیره.این اتفاق بخاطر داروئه یا دلیل دیگه ای داره؟و باید منتظر حمله های بعدی باشم؟

1

سلام. به دلایل مختلف در بعضی افراد افسردگی ماهیت عودکننده دارد. دوره افسردگی شما درمان شده و درمان خاتمه یافته، اما دوره جدیدی از افسردگی شروع شده. در چنین مواردی نیاز به درمان طولانی مدتتری خواهد بود. نگران دارو نباشید. فلووکسامین و سایر داروهای افسردگی یا وسواس اعتیادآور نیستند

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

با سلام و وقت بخیر. برای اختلالی چند بعدی همچون افسردگی بهبود علائم از طریق دارو تنها بخشی از درمان است و می بایست سبب شناسی دقیق اختلال معین و رفتارها، شناخت ها و سبک زندگی بیمار مجددا بازنویسی شود. که برای این مهم علاوه بر درمان دارویی نیاز به مراجعه به روانشناس مجرب در این حوزه دارید. به همراه پیگیری درمان استاندارد (دارویی و غیردارویی)؛ میتوانید کتاب غلبه بر افسردگی (نوشته گیلببرت ترجمه جمالفر از نشر رشد) را مطالعه بفرمایید.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

با سلام قطع خودسرانه دارو می تواند هم عوارض جانبی ایجاد کند و هم عود مجدد را بوجود آورد . شما باید قطع دارو را با تجویز پزشک معالج تان انجام دهید. درمان افسردگی علاوه بر دارو درمانی نیاز به روان درمانی و مراجعه به روان شناس را دارد.

دکتر علی اسماعیلی

متخصص روانشناسی و زوج درمانگر
دکتر علی اسماعیلی
0

با سلام، مشکلی که مطرح کردید به خاطر اعتیاد به دارو نیست، گاهی اوقات خصوصا در جریان زندگی های پر استرس، اختلالات روانپزشکی نظیر وسواس و افسردگی عود میکنند، بویژه اگر درمان کامل صورت نگرفته باشد و بیمار خودسرانه اقدام به قطع دارو کند، لطفا در اولین فرصت به روانپزشک مراجعه فرمایید و از شروع و قطع خودسرانه داروها خودداری کنید.

دکتر بهاره صباغ ابریشمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمانگر خانواده و مشکلات جنسی
دکتر بهاره صباغ ابریشمی
0

با سلام خیر اعتیاداور نمی باشد. اختلال ماهیت عودکننده دارد که در اثر عوامل محیطی تشدید می شود. جهت درمان حتما به روانپزشک مراجعه نمایید.

دکتر راضیه نیری فرد

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکرواندرمانگر
دکتر راضیه نیری فرد
0

با سلام اختلالت خلقی مانند افسردگی ماهیتی عود کننده دارند، که عواملی مانند استرس و . در ایجاد عود و یا تشدید آن نقش موثری دارند. جهت درمان می بایست از دارو درمانی و در کنار آن می توان از شناخت رفتار درمانی و یا از دستگاه TMS کمک گرفت.

دکتر منصور آگاهی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با (rTMS ولورتانوروفی...
دکتر منصور آگاهی