آیا هیپنوتیزم درمانی برای درمان وسواس تاثیر دارد؟

سلام.خسته نباشید.من چند سال برا مشکل وسواسم دارو مصرف کردم و زیرنظر پزشک کم کم قطع شدن.چند ماه خوب بودم اما الان دوباره برگشته بیشتر هم وسواس فکری.دیگه نمیخوام دارو مصرف کنم ب دلایل زیادی.آیا هیپنوتیزم درمانی تاثیر داره؟پیش کی انجام بدم؟

0

با سلام و وقت بخیر. وسواس اختلالی مزمن؛ پیشرونده و تاحدودی مقاوم به درمان است. بهترین ترکیب درمان؛ ادامه درمان دارویی. استفاده از روشهای مواجهه ای برای غلبه بر رفتار وسواسی. و تکنیکهای فراشناختی برای غلبه بر افکار وسواسی. به صورت همزمان است.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

با سلام واحترام، بهترین نتیجه درمانی در مورد ذکر شده استفاده توام از دارو درمانی و تکنیکهای روان درمانی می باشد.

دکتر نوح افشار

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکمشاوره ازدواج وخانواده ، خانواده درما...
دکتر نوح افشار
0

با سلام وسواس اختلالی است که ممکن است تنها با دارو درمانی و یا روان درمانی د صرف درمان نشود. همانطور که کفته شد درمان توام اثر بخش تر است. ولی اگر شما دارو مصرف کردید و درمان نشده اید حتما برای برای روان درمانی اقدام کنید. رفتار درمانی شناختی ممکن است بتواند تاثیر خوبی را ایجاد کند. هیپنوتیزم از موارد درمانی برای وسواس نیست ولی رواندرمانگر می تواند از آن بعنوان تکنیکی برای مواجهه سازی تصویری استفاده نماید.

دکتر علی اسماعیلی

متخصص روانشناسی و زوج درمانگر
دکتر علی اسماعیلی
1

سلام به شما. خیر. بهترین پاسخ درمانی از ترکیب درمان دارویی و رواندرمانی حاصل می شود و هیپنوتیزم جایگاهی در درمان آن ندارد. وسواس اساسا یک اختلال با ماهیت اضطرابی است که به صورت یک تردید وسواسی ایجاد می شود و برای فرد حس یک خطر بالقوه را ایجاد می نماید که طبعا برای او تنش زا خواهد بود و فردی که به هر دلیلی توانایی تحملش در برابر تنش کاهش یافته باشد جهت رهایی از این تنش اقدامی انجام می دهد که همان عمل وسواسی است. این عمل باعث می شود که موقتا تنش فروکش کند. اما مجددا در موقعیت مشابه این تردید به سراغش خواهد آمد و فرد را وادار به تکرار عمل وسواسی برای رهایی موقت از آن می کند و با هربار تکرار این موقعیت و انجام عمل وسواسی، فکر وسواسی قدرت بیشتری می گیرد و به مرور رشد می کند و فرد برای رهایی از تنشی که از آن حاصل می شود مجبور می شود اعمال وسواسی بیشتر و زودتری انجام دهد و حتی تا جایی برسد که این اعمال وسواسی را برای جلوگیری از روبرو شدن با تنش حاصل از فکر وسواسی بصورت یک سری آداب و اتوماتیک انجام می دهد. در این شرایط هر موقعیتی که منجر به تنش و نگرانی و اضطراب در این فرد شود می تواند توان مقاومتش در برابر تردید وسواسی را کاهش دهد و در نتیجه وسواس شدت بیشتری پیدا می کند. اما درمان اختلالات وسواسی شامل دو جز است. قدم اول درمان دارویی است که باعث می شود سطح کلی اضطراب فرد کاهش یابد و میزان تحمل او در برابر تنش بالا برود و آماده قدم بعدی شود که همان روان درمانی است. در روان درمانی فرد تحت نظر درمانگر قدم به قدم با وسواس هایش مواجه می شود و از پاسخ به آن خودداری می کند که این عمل طبیعتا برای او تنش زا خواهد بود. اما با اثراتی که درمان دارویی داشته میزان تنش زایی این مواجهه برای فرد قابل تحمل خواهد بود و مشاهده خواهد کرد که با تکرار این مواجهه و عدم پاسخ، این میزان تنش زایی به مرور کمتر و کمتر خواهد شد تا جایی که به شرایط عادی منتهی شود و مواجهه با تردیدهایی که در گذشته او را دچار تنش و وادار به انجام اعمال وسواسی می نمود بسیار راحت و عادی خواهد گردید. این مراحل می بایست قدم به قدم و همزمان با درمان دارویی در مورد همه وسواس های فرد انجام شود تا بهبودی کامل حاصل گردد.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو