خواهرم دایما فکر میکنه دیگران دارن براش نقشه میکشند که زندگیش را خراب کنند چه کنیم؟

خواهرم دچار یک نوع بیماری شده که دایما فکر میکنه دیگران دارن براش نقشه میکشند که زندگیش را خراب کنند درحالیکه اصلا اینطور نیست. یک هفته قبل به روانپزشک مراجعه کردیم هنوز تشخیص کاملی از بیماریش نداده و میگه اختلالات هزیانی با افسردگی هست. و دو نوع قرص (بی پریدن و ریسپریدون) برای ۱۵ روز براش تجویز کرده و برای ۱۵ روز بعدی قرصای قوی تر اما تاحالا هیچ تغییری نکرده. بلکه اخیرا به شوهرش هم مشکوک شده و فکر میکنه داره بهش خیانت میکنه. برخورد ما در برابر حرفایی که راجبه شوهرش میزنه باید چطوری باشه؟

0

سلام. در برابر این صحبتها نه تایید کنید و نه سعی در مقابله کنید. چون ممکن است شما را نیز همدست با آنها تصور کند. با پزشک معالج جهت تنظیم دز دلرو در تماس باشید

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

با سلام بنظر این شخص مبتلا به اختلال پارانویا است. البته باید شرح حال دقیق توسط متخصص صورت گیرد با این حال،درمان پارانویا علاوه بر دارو درمانی بیش از هرچیز با رفتار درمانی (behavior therapy) انجام میشود که هدف آن کاستن از حساسیتهای فرد مبتلا، نسبت به انتقادها و همچنین تقویت تواناییهای اجتماعی او است. سر و کار داشتن با افراد پارانویید بسیار مشکل است زیرا بسیار زودرنج هستند و رفتارشان معمولا خصمانهاست و از نظر احساسی بسیار بسته و نسبت به هر فعالیتی بی میل هستند. به همین دلیل، درمان این مشکل، از پیشرفت کندی برخوردار است. برای درمان این افراد باید کوشش شود که در ابتدا چرخه شک و تردید او شکسته شود و او با تمرینهای آرامش بخش و روشهای کنترل اضطراب، از حالت انزوا خارج شود و کمکم با کمک پزشک و اطرافیان خود، تغییراتی اساسی در رفتارهای خود به وجود آورد.

دکتر علی اسماعیلی

متخصص روانشناسی و زوج درمانگر
دکتر علی اسماعیلی
0

برخورد شما همدلانه باشد و به حرفهایش گوش فردهید بی آنکه سعی کنید تایید کنید و یا جبهه بگیرید و هر گاه احساس کردید اعتماد در این همدلی برقرار شده به جلسات روانشناسی تشویقش کنید.

سلمان جلالی

روانشناس بالینی و روانکاو
 سلمان جلالی
0

با سلام در مورد هذیان ها ضمن گوش دادن ، نه آنها را تکذیب کنید و نه تایید و جهت درمان نیاز به گذشت زمان و تنظیم دز دارویی است و در صورت وجود احساس خطر برای بیمار و یا اطرافیان وی توصیه به بستری می گردد.

دکتر منصور آگاهی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با (rTMS ولورتانوروفی...
دکتر منصور آگاهی
0

با سلام و وقت بخیر. در این شرایط سعی کنید سلامت روانشناختی خود و دیگر اعضای خانواده را در اولویت قرار دهید؛ سعی کنید ارتباطتان با بیمار را نزدیک تر کنید تا از شما راضی باشد، ولی هرگز سوظن هایش صحه نگذارید و در این بحث ها اصلا شرکت نکنید. هنگامی که بیمار سوظن پیداکرده، مواظب باشید تا از طرف مخاطب او جانبداری نکنید، این کار باعث به وجود آمدن پیش فرض های جدید در او شده و ممکن است به شما هم بدگمان شود.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

سلام زمانی که از شک و سوظنی که داره صحبت میکنه ، فقط شنونده باشید و تایید و تکذیبشون نکنید . اثر گذاشتن دارو نیاز به زمان داره ، اما بهتره با پزشکشون مشورت کنید و شرایط را توضیح بدید حتما نیاز هست ایشون به مشاور هم در کنار دارودرمانی مراجعه کنند ، که میتونه در رسیدن ایشون به تعادل فکر و رفتار موثر باشه .

زهرا خیری

روانشناس و روان درمانگر
 زهرا خیری
0

باسلام درصورتیکه علایم تغییری نکرده بستری بهترین اقدام است.

دکتر شهاب الدین بهرامی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکبورد تخصصی
دکتر شهاب الدین بهرامی