تفاوت متاپلازی و آتروفی معده چیست؟

سلام وقت بخیر خدا نگهدار تان باشه ببخشد من متاپلازی وآتروفی درمعده برام تشخیص داده شده و اینکه مشخص نکردن از چه نوع هست کامل یا ناقص واینکه فرق این دو نوع باهم چی واینکه کدام نوع شایع تر است وراحت تردرمان میشه ممنونم توروخدا جواب بدین خیلی نگرانی و استرس دارم

0

با سلام بستگی به جواب آندوسکوپی وگزارش پاتولوژی دارد. معمولا موارد خفیف تا متوسط مشکی ندارد و خطرناک نیستند.

دکتر مریم واشقانی

فوق تخصص غدد و متابولیسم (اندوکرینولوژی)متخصص داخلی
دکتر مریم واشقانی
0

سلام جواب پاتولوژی نمونه را بفرستید تا بتونم راهنمایی کنم

دکتر محمد نبی پور

متخصص داخلی
دکتر محمد نبی پور
-1

در هر صورت شما باید یکسال بعد مجددا آندوسکوپی و بیوپسی بشید .

دکتر سیدراشد مهدوی

متخصص داخلیگوارش ، آندوسکوپی - بوتاکس معده
دکتر سیدراشد مهدوی
0

متا پلازی یعنی سلول ها تغییر شکل و ماهیت داده اند و تمایل به بافت نا به جا پیدا کرده اند که ممکن است در آینده زمینه ساز بدخیمی شود. آتروفی یعنی سلول ها کوچک و تحلیل رفته است. نگران نباشید. ولی باید حتما آندوسکوپی های بعدی برای بررسی مجدد انجام شود.

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

متاپلازی و آتروفی دو حالت پاتولوژیک متفاوت در معده هستند. متاپلازی پدیده ای است که در آن یک نوع سلول به نوع دیگری تبدیل می شود، در حالی که آتروفی منجر به کاهش اندازه و یا کاهش تعداد سلول های یک بافت یا ارگان می شود. هر دو می توانند نشان دهنده بیماریهای گوارشی بزرگتر از قبیل زخم معده یا سرطان معده باشند، اما به طور کلی متاپلازی کمتر شدید است و معمولاً بهتر درمان می شود. شما باید با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید وضعیت خود را بهتر درک کنید و برنامه درمان مناسب را اجرا کنید.

متاپلازی و آتروفی معده دو وضعیت متفاوت در معده هستند که معمولاً در نتیجه التهاب مزمن یا عفونت‌هایی مانند Helicobacter pylori رخ می‌دهند. متاپلازی با تغییر سلول‌ها از حالت طبیعی به نوع دیگری از سلول‌ها بدون ویژگی‌های سرطانی شناخته می‌شود، در حالی که آتروفی به کاهش تعداد و عملکرد سلول‌های معده اشاره دارد. انواع متاپلازی شامل متاپلازی کامل که سلول‌ها ویژگی‌های روده‌ای را پیدا می‌کنند و متاپلازی ناقص که مشابه سلول‌های روده کوچک نیستند و پیش‌روندی شایع برای سرطان معده محسوب می‌شود. آتروفی نیز می‌تواند با متاپلازی همراه باشد و خطر پیشرفت به سرطان معده را افزایش دهد. درمان این شرایط معمولاً شامل از بین بردن عفونت H. pylori، تغییرات در سبک زندگی و در برخی موارد جراحی است. مشاوره با پزشک متخصص گوارش ضروری است تا بهترین روش درمان را انتخاب کنید و نگرانی‌هایتان کاهش یابد.