تفاوت روانشناسی بالینی وزارت علوم و وزارت بهداشت چیست؟

سلام وقتتون بخیر
من امسال کنکور برای ارشد روانشناسی دارم،، خیلی بلاتکلیفم نمیدونم منابع وزارت علوم و بخونم یا وزارت بهداشت؟!
میخواستم تفاوتاشو بدونم و ب نظرتون کدوم بهتره؟
و اینک کدوم دانشگاهی تو تهران زیرنظر وزارت بهداشته؟
اگه امکان داره راهنماییم کنید
ممنونم.

0

با سلام و وقت بخیر. نظرها متفاوته اما نظر غالب بر اینه که دانش آموختگان وزارت بهداشت آموزش بهتری می بینند.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

سلام وقت بخیر اقای دکتر درست میفرمایند و به علاوه دروس عملی و پژوهشی جدی تر دنبال شده و معمولا تسلط شما بر علم روانشناسی به طور متوسط بیشتر هست موفق باشید قدیری

مرکز مشاوره و رواندرمانی پارس روان

معصومه قدیری - مشاوره و رواندرمانی کو...
مرکز مشاوره و رواندرمانی پارس روان
0

با سلام هر کدام ویژگی های خود را دارند.تحسیل در دانشگاههای وزارت علوم اغلب زیر نظر روانشناسان و دیدگاه روان شناختی بیشتر صورت می گیرد ولی در وزارت بهداشت دیگاه پزشکی و روانپزشکی بیشتر تسلط دارد و روان شناسان تا حدودی بیشتر بر اساس دستیاران روانپزشکان تربیت می شوند. امکانات وزارت بهداشت از نظر عملی و دارا بودن بیمارستان بهتر است . ولی دیگاه بیمارستانی بر آن حاکم است. در عین حال هرکدام ویژگی های خود را دارد و معایب خود را. شما تمرکزتان بر یکی از این بگئاری تا قبول شوید چراکه منابع هر کدام تا حدودی با هم متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر می توانید مشوذ بیشتری کنید .

دکتر علی اسماعیلی

متخصص روانشناسی و زوج درمانگر
دکتر علی اسماعیلی
0

با سلام شاید مهم ترین تفاوت روانشناسی بالینی وزارت بهداشت نسبت به وزارت علوم، وجود دوره های کارورزی در بیمارستان است عمده دروسی که در وزارت بهداشت تدریس میشود به صورت عملی بوده و تنها تعداد معدودی درس نظری در سرفصل دروس این دوره جای دارد. این دروس عملی به طور جداگانه در بیمارستان یا کلینیک به دانشجویان و کارآموزان آموزش داده میشود. تلاش مسئولین در حیطه روانشناسی وزارت بهداشت بر یادگیری هرچه عملی تر درمان است که مولفه ی اصلی روانشناسی بالینی است و فلسفه ی این کار آن است که اگر قرار بر این است که روانشناس بالینی کار درمانی انجام دهد پس باید دورههای کارورزی در کلینیک و بیمارستان را طی کند و بدون این دوره های سخت و فشرده انجام درمان کاری است بیهوده یا حداقل درمان در ابتدا فقط نوعی تمرین برای یادگیری و آسیب به بیمار و مراجع خواهد بود، همین ویزگی بهداشت را از علوم متمایز میکند. همچنین انواع کلینیک اعم از اعتیاد، سکس تراپی، روان تحلیلی، درمان شناختی-رفتاری، دارو درمانی و خانواده درمانی در اختیار دانشجویان بالینی این وزارتخانه هست که دانشجویان به صورت دوره ای و اجباری در هر درمانگاهی باید آموزش ببینند. گرچه این کلینیکها در وهله اول مختص روانپزشکان است، روانشناسان بالینی نیز برای همکاری بهتر با روانپزشکان باید این دروس را به نحو احسن یاد بگیرند. یکی دیگر از تفاوت های بهداشت با علوم این است که بهداشت دارای بورد تخصصی است و صرفا دکترا نمیگیرد مانند پزشکی که در رشته ی روانشناسی بعد از دوره ی عمومی تخصص گرفته است.البته باید گفت استفاده از تمامی این امکانات بستگی به خود دانشجویان عزیز هم دارد. یک نکته را فراموش نکنیم که فقط کسانی میتوانند در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت بهداشت شرکت کنند که در مقطع کارشناسی، روانشناسی یا مشاوره خوانده باشند.

سارا امیریان

روانشناس کودک و نوجوان
 سارا امیریان
0

سلام به شما. در سیستم وزارت بهداشت اجزای عملی آموزش نقش پر رنگ تری دارد .

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

سلام . دوست عزیز در هر دو ، مباحث نظری در دانشگاه و عملی در کلینیک و بیمارستان را فرا خواهید گرفت .

معصومه بامدادی نژاد

روانشناس و مشاورروان درمانگر - زوج درمانگر - مشاوره خ...
 معصومه بامدادی نژاد