درمان لیکن پلان دهانی چگونه است؟ دوست عزیزم سلام. لیکن پلان دهانی یک بیماری التهابی مزمن است که در مخاط دهان دیده می شود. علت بیماری مشخص نیست ولی معلوم شده که سیستم ایمنی فرد مسئول ایجاد این ضایعات است . برخی بیماری ها باعث شعله ورشدن این ضایعات می شوند مثل : هپاتیت « سی » و برخی از بیماری های کبدی ، واکسن هپاتیت « بی » ، مواد آلرژی زا مانند برخی داروها ، مواد دندانپزشکی ، داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مانند بروفن و ناپروکسن ، و برخی داروهایی که برای کاهش پرفشاری خون (بتابلوکرها و مهارکننده های ACE ) یا التهاب مفاصل( داروهای ضدمالاریا) مصرف می شوند. این بیماری به اشکال مختلف خود را نشان می دهد ولی از همه شایع تر شکل مشبک یا رتیکولر است. این شکل از بیماری بدون علامت بوده و ضایعات آن معمولا در مخاط سطح داخلی گونه دیده شده ، و سایر اشکال بیماری ممکن است خود را به صورت لکه های سفید یا قرمز ، نواحی زخم ،خراشیدگی یا منافذ ریز نشان دهند و بیشتر با احساس درد یا سوزش همراهنددوطرفه و قرینه اند، البته درسایر قسمت های دهان مانند زبان ، یا لثه هم ممکن است رخ دهند. از آنجا که این بیماری بالقوه امکان تبدیل به کارسینومای سلول اسکواموس ( نوعی ضایعه بدخیم یا سرطانی ) را دارد ، وضعیت دهان هر 6 تا 12 ماه باید توسط پزشک کنترل شود. برخورد با لیکن پلان دهانی مشکل و راه های درمان آن محدود است. هیچ درمانی یافت نشده که این بیماری را برای همیشه مداوا کند . درمان های موجود با هدف کاهش درد و رنج بیمار ، کاهش دفعات عود بیماری ، و شدت آن صورت می گیرد. دراین زمینه بیمار باید از عواملی مانند دخانیات ، الکل ، برخی کارهای دندانپزشکی ، دندان مصنوعی « لق » ، غذاهای تند و هرعادتی که باعث آسیب به مخاط دهان شود ( مانند گاز گرفتن لب خود) ، و نیزاسترس اجتناب کرده و بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. برای حفظ بهداشت دهان و دندان ، زدن مسواک دوبار در روز و استفاده از نخ دندان روزانه لازم است . هر 6 ماه نیز جهت چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید. بیماری معمولا با استرس های روانی و اضطراب ، عود کرده یا شدت می گیرد. دردرمان این بیماری از کورتیکوستروییدهای موضعی یا سیستمیک ، بیحس کننده های موضعی ، ترکیبات رتینویید، مهارکننده های کلسینورین ( مانند تاکرولیموس یا پروتوپیک و پیمکرولیموس یا الیدل ) نیزاستفاده می شود.. به متخصص پوست مراجعه کنید گاها احتیاج به تزریق در داخل ضایعه میباشد.

لیکن , پلان

با سلام.نزدیک به یکسال است رگه های سفید رنگی در داخل دهانم روی دیواره لپ و زبانم به وجود آمده.تشخیص پزشک معالجم با توجه به آزمایشات و نمونه برداری لیکن پلان بوده است و تجویز ایشان در این مدت کپسول سیکلوسپورین۱۰۰ بوده اوایل خوب جواب داد ولی دوباره برگشت الآن آخر لپ ولثه ام تیره شده و درد هم دارد .آیا درمان دیگری هست یا همان را ادامه بدم.خطرات این بیماری چیه و تاچه حده؟با تشکر

2
0

درمان لیکن پلان دهانی چگونه است؟ لیکن , پلاندوست عزیزم سلام. لیکن پلان دهانی یک بیماری التهابی مزمن است که در مخاط دهان دیده می شود. علت بیماری مشخص نیست ولی معلوم شده که سیستم ایمنی فرد مسئول ایجاد این ضایعات است . برخی بیماری ها باعث شعله ورشدن این ضایعات می شوند مثل : هپاتیت « سی » و برخی از بیماری های کبدی ، واکسن هپاتیت « بی » ، مواد آلرژی زا مانند برخی داروها ، مواد دندانپزشکی ، داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مانند بروفن و ناپروکسن ، و برخی داروهایی که برای کاهش پرفشاری خون (بتابلوکرها و مهارکننده های ACE ) یا التهاب مفاصل( داروهای ضدمالاریا) مصرف می شوند. این بیماری به اشکال مختلف خود را نشان می دهد ولی از همه شایع تر شکل مشبک یا رتیکولر است. این شکل از بیماری بدون علامت بوده و ضایعات آن معمولا در مخاط سطح داخلی گونه دیده شده ، و سایر اشکال بیماری ممکن است خود را به صورت لکه های سفید یا قرمز ، نواحی زخم ،خراشیدگی یا منافذ ریز نشان دهند و بیشتر با احساس درد یا سوزش همراهنددوطرفه و قرینه اند، البته درسایر قسمت های دهان مانند زبان ، یا لثه هم ممکن است رخ دهند. از آنجا که این بیماری بالقوه امکان تبدیل به کارسینومای سلول اسکواموس ( نوعی ضایعه بدخیم یا سرطانی ) را دارد ، وضعیت دهان هر 6 تا 12 ماه باید توسط پزشک کنترل شود. برخورد با لیکن پلان دهانی مشکل و راه های درمان آن محدود است. هیچ درمانی یافت نشده که این بیماری را برای همیشه مداوا کند . درمان های موجود با هدف کاهش درد و رنج بیمار ، کاهش دفعات عود بیماری ، و شدت آن صورت می گیرد. دراین زمینه بیمار باید از عواملی مانند دخانیات ، الکل ، برخی کارهای دندانپزشکی ، دندان مصنوعی « لق » ، غذاهای تند و هرعادتی که باعث آسیب به مخاط دهان شود ( مانند گاز گرفتن لب خود) ، و نیزاسترس اجتناب کرده و بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. برای حفظ بهداشت دهان و دندان ، زدن مسواک دوبار در روز و استفاده از نخ دندان روزانه لازم است . هر 6 ماه نیز جهت چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید. بیماری معمولا با استرس های روانی و اضطراب ، عود کرده یا شدت می گیرد. دردرمان این بیماری از کورتیکوستروییدهای موضعی یا سیستمیک ، بیحس کننده های موضعی ، ترکیبات رتینویید، مهارکننده های کلسینورین ( مانند تاکرولیموس یا پروتوپیک و پیمکرولیموس یا الیدل ) نیزاستفاده می شود.

0

درمان لیکن پلان دهانی چگونه است؟ لیکن , پلانبه متخصص پوست مراجعه کنید گاها احتیاج به تزریق در داخل ضایعه میباشد

هوش مصنوعی دکترهَست : هوش مصنوعی گاهی میتواند درک کاملی نداشته باشد باید اولویت را نظر پزشک قرار دهید

لیکن پلان دهانی یک حالت التهابی مزمن است که بر دهان تأثیر می‌گذارد و ممکن است برای درمان آن نیاز به تجویز‌های مختلف و گاه طولانی‌مدت باشد. با توجه به علائمی که توضیح دادید، ابتدا باید تأکید کنم که در صورت عدم کاهش علائم یا بدتر شدن وضعیت، مراجعه مجدد به پزشک متخصص برای ارزیابی دقیق‌تر و تعیین استراتژی درمانی جدید ضروری است. در مورد سیکلوسپورین به عنوان یک ایمنوساپرسور، اولیه خوب جواب داده ولی احتمال مقاومت با استفاده طولانی‌مدت وجود دارد و همچنین عوارض جانبی مانند تیرگی لثه نیز می‌تواند ظاهر شود. در این موارد، پزشک ممکن است روش‌های درمانی دیگری مانند کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضد التهاب و مواد موضعی که به صورت ژل در دهان استفاده می‌شود، تجویز کند. خطر لیکن پلان دهانی در اغلب موارد بالا نیست، ولی در نرخ نادر، می‌تواند به سرطان دهان مبدل شود، خصوصا اگر بازسازی یا زخم‌های مزمن همراه باشد. پیگیری مداوم با متخصص توصیه می‌شود تا وضعیت شما به طور دقیق پایش و درمان شود.