دلبل پریدن مدام غذا یا نوشیدنی در گلو به سرفه افتادن چیست؟ سلام پریدن غذا در گلو ( اسپیراسیون ) یک علامت مهم است بلع ۴ مرحله دارد مرحله اول بلع دهانی که ارادی است سایر مراحل غیرارادی و یک سیستم پیچده عصبی عضلانی است که اختلال در هر یکی از این اجزا می تواند باعث بیماری شود . در مرحله دوم بلع که غذا وارد مدخل مری می خواهد شود ، « اپیگلوت » ورودی حنجره را می بندد ، اختلال دراین اتفاق باعث « اسپیراسیون » « حس پریدن غذا در گلو » می تواند بشود . این علامت را جدی بگیرید زیرا اسپیراسیون Aspiration میتواند درمواردی با التهاب و عفونت بافت ریه همراه شود که درمان را سخت تر وطولانی میکند. ابن علامت نیاز به بررسی تخصصی بلع ودر ابتدا لارنگوسکوپی( فیلم برداری از حنجره و حلق و مدخل مری ) توسط متخصص گوش وحلق و بینی است توجه داشته باشید لارنگوسکوپی یک « معاینه » سرپایی در مطب است ! حنجره و حلق ( فارنکس ) در معاینه عادی ( باز کردن دهان ) دیده نمیشود و نیازمند « لنز حنجره » است . دوم بررسی مکانیسم بلع توسط ویدیوفلوروسکوپی یا باریوم سوالو است که برای بررسی اناتومی و فیزیولوژی دهان ، حلق و مری انجام می شود ( در این بررسی شما ماده باریوم حاحب را میخورید وعکس رادیولوژی در مراحالمختلف گرفته میشود) پس از تشخیص در کنار درمان تخصصی دارویی، تغغییر رژیم غذایی ، در مواردی ارجاع به فوق تخصص گوارش و یا متخصص مغز و اعصاب و همچنین فیزیوتراپی بلع زیر نظر گفتاردرمان جهت یادگیری تمرین های مشخصی جهت تقویت وهماهنگی عضلات می باشد.. بله .مهم هست .بهتره فلوروسکوپی (تصویربرداری رادیولوژی حین بلع) انجام بشه ..

گلو , نوشیدنی , سرفه , دلبل

سلام وقت شما بخیر
مادر من مدتی هست که با خوردن هر نوشیدنی یا غذایی سرفه میکنن و مدام غذا به اصطلاح میپره توی گلوشون خواستم بدونم که آیا ممکنه که مشکل خاصی داشته باشن ؟ چون این اتفاق داره مدام تکرار میشه نگرانشون شدم
با تشکر از مجموعه از مجموعه بی نظیر شما

2
-1

دلبل پریدن مدام غذا یا نوشیدنی در گلو به سرفه افتادن چیست؟ گلو , نوشیدنی , سرفه , دلبلسلام پریدن غذا در گلو ( اسپیراسیون ) یک علامت مهم است بلع ۴ مرحله دارد مرحله اول بلع دهانی که ارادی است سایر مراحل غیرارادی و یک سیستم پیچده عصبی عضلانی است که اختلال در هر یکی از این اجزا می تواند باعث بیماری شود . در مرحله دوم بلع که غذا وارد مدخل مری می خواهد شود ، « اپیگلوت » ورودی حنجره را می بندد ، اختلال دراین اتفاق باعث « اسپیراسیون » « حس پریدن غذا در گلو » می تواند بشود . این علامت را جدی بگیرید زیرا اسپیراسیون Aspiration میتواند درمواردی با التهاب و عفونت بافت ریه همراه شود که درمان را سخت تر وطولانی میکند. ابن علامت نیاز به بررسی تخصصی بلع ودر ابتدا لارنگوسکوپی( فیلم برداری از حنجره و حلق و مدخل مری ) توسط متخصص گوش وحلق و بینی است توجه داشته باشید لارنگوسکوپی یک « معاینه » سرپایی در مطب است ! حنجره و حلق ( فارنکس ) در معاینه عادی ( باز کردن دهان ) دیده نمیشود و نیازمند « لنز حنجره » است . دوم بررسی مکانیسم بلع توسط ویدیوفلوروسکوپی یا باریوم سوالو است که برای بررسی اناتومی و فیزیولوژی دهان ، حلق و مری انجام می شود ( در این بررسی شما ماده باریوم حاحب را میخورید وعکس رادیولوژی در مراحالمختلف گرفته میشود) پس از تشخیص در کنار درمان تخصصی دارویی، تغغییر رژیم غذایی ، در مواردی ارجاع به فوق تخصص گوارش و یا متخصص مغز و اعصاب و همچنین فیزیوتراپی بلع زیر نظر گفتاردرمان جهت یادگیری تمرین های مشخصی جهت تقویت وهماهنگی عضلات می باشد.

0

دلبل پریدن مدام غذا یا نوشیدنی در گلو به سرفه افتادن چیست؟ گلو , نوشیدنی , سرفه , دلبلبله .مهم هست .بهتره فلوروسکوپی (تصویربرداری رادیولوژی حین بلع) انجام بشه .

هوش مصنوعی دکترهَست : هوش مصنوعی گاهی میتواند درک کاملی نداشته باشد باید اولویت را نظر پزشک قرار دهید

این مشکل می تواند نشان دهنده ناراحتی یا ناهماهنگی در عملکرد عضلات گلو و مری باشد که مسئول بلعیدن هستند. مشکلات بلع اغلب در اثر بیماری های عصبی، ضایعات گلویی یا سالخوردگی رخ می دهند. توصیه می کنم که آنها را به یک متخصص گوارش یا گوش، حلق و بینی ببرید تا مورد ارزیابی قرار گیرند و تشخیص دقیق تری بگیرند. اگر این مشکل مشکل ساز شود یا باعث ایجاد سرفه یا خفقان شود، باید به آن دقت شود.

سلام. سرفه مکرر هنگام بلعیدن غذا یا نوشیدنی می‌تواند نشان‌دهنده مشکلاتی مانند دیسفاژی (مشکل در بلع)، رفلاکس معده به مری (GERD) یا حتی اختلالات عصبی باشد. این شرایط می‌توانند باعث شوند که غذا یا مایعات به جای ورود به مری، وارد مجاری تنفسی شوند و سرفه ایجاد کنند. دیسفاژی می‌تواند با مشکلاتی در ناحیه گلو، مری، یا اعصاب مرتبط باشد که نیازمند بررسی پزشکی است. عوامل خطر شامل افزایش سن، سکته مغزی، بیماری‌های عضلانی یا عصبی و رفلاکس معده ممکن است باشند. توصیه می‌شود که مادرتان را به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی یا متخصص گوارش ببرید تا بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود. همچنین، اجتناب از غذاهای تند و اسیدی، خوردن غذا به آرامی و اصلاح زاویه نشستن هنگام خوردن مفید واقع شود.