آیا درمان پیش فعالی فقط با دارو است؟

فرزند م یک مدت ریتالین و ریسپریدون مصرف کرده حدود یکسال هست قطع کردم دکترها ی روانشناس میگن این پر جنب جوش است پیش فعال نیست.میرم پیش دکتر روانپزشک دارو تجویز میکنند سرگردان شدم چکار کنم ؟ البته با مصرف قرص فقط در حد نیم ساعت اثر داشت بعد از اون دوباره همون حرکات غیر طبیعی مثل زیاد حرف زدن زیاد راه رفتن و سوال تکراری پرسیدن کم حوصله بودن رو داشت. و با مصرف قرص حالت رنگ پریدگی و همچنین لاغری رو همراه داشت. سپاس از راهنماییتون.

0

با عرض سلام و وقت بخیر. اختلال کم توجهی-بیش فعالی اختلالی شناسنامه دار و دارای سبب شناسی شناخته شده فیزیولوژیک میباشد، لذا خط مقدم درمان بویژه در کودکان، درمان دارویی خواهد بود. در کنار درمان دارویی شیوه های خاص فرزندپروری در سازش بالاتر والدین و کودک در اختلال مذکور، اثربخش گزارش گردیده است. به عنوان مثال: -بهره گیری از برنامه دقیق غذایی، استراحت و تکالیف برای کودک. -تعیین نظام پاداش و تنبیه دقیق برای شکل دهی رفتارهای مطلوب و عدم تقویت رفتارهای نامناسب. -به حداقل رساندن محرکهای مزاحم در فرآیند یادگیری کودک. -بهره گیری از تکنیکهای رفتاری جهت افزایش تمرکز کودک در قالب بازیها و . -افزایش سطح فعالیت بدنی کودک و آموزش در جهت شیوه تقسیم مناسب انرژی کودک. برخی از شیوه های متداول رفتاری در مورد کودکان فوق الذکر میباشند. صبر داشته باشید، تفاوتهای فردی کودکتان را بپذیرید، توقعات کمالگرایانه را کنار بگذارید، انتظارات خود را تعدیل کنید و بابت پیشرفتهای کوچک، کودک را تقویت کنید. به عنوان منبع خودیاری کتاب فرزندپروری بچه های بیش فعال (نوشته وینسنت از نشر ابن سینا) را مطالعه بفرمایید.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
0

این اختلال رشد عصبی می باشد که در دوره رشد بروز می کند. اصولا قبل از سن مدرسه شروع می شود . درمان: در گذشته، درمان ADHD به طور معمول بر روی داروها متمرکز بود. نوع خاصی از داروهایی که معمولا برای ADHD تجویز می شود، محرک هستند. این داروهای محرک مانند ریتالین (متیل فنیدات) یا Adderall ( آمفتامین) معمولا تجویز می شوند، که به سرعت عمل می کنند (دقیقا بعد از مصرف ) . تحقیقات بسیاری نشان داده است که تنها دارودرمانی روش صحیح مقابله با این بیماری نیست . بنابراین در حالی که دارو ممکن است بلافاصله در کاهش علائم کمک کند، فرد مبتلا به اختلال اغلب نیاز به یادگیری مهارتهای مورد نیاز برای موفقیت در زندگی دارد در حالیکه همزمان این بیماری را نیز دارد . در کنار دارو، مداخلات رواندرمانی هم برای کودک و هم برای والدین توصیه می شود.نیاز به مشاوره با روانشناس جهت آموزش مهارتها دارند. توصیه من این است که عوارض پس از مصرف دارو را به اطلاع روانپزشک برسانید.

دکتر دردانه امیری

روانشناسعضو انجمن روانشناسی آمریکا
دکتر دردانه امیری
0

نشانه های معمولی که در این اختلالات به چشم می خورد: پرت شدن حواس فرد توسط تصاویر، صداها و اشیایی که در محیط هستند و همچنین توسط افکار خودش مرکز_ضعیف، بی توجهی و ناتوانی در تداوم انجام تکالیف خود نظارتی ضعیف، که باعث می شود کودک تکالیفش را سریع و با عجله انجام دهد، نکات مهم را نادیده بگیرد و بدون این که متوجه شود، مرتکب اشتباه شود. در هم ریختگی و بی نظمی که بر نحوه ی استفاده ی کودک از زمان، فضا با انجام فعالیت های سلسله مراتبی اثر می گذارد. تکانشگری و مشکل در بازداری خویش از انجام کارهایی که به اجرای تکالیف مرتبط نیستند. علاوه بر این مشکلات، بسیاری از کودکانی که دچار ADHD (اختلال نقص توجه همراه با بیش فعالی هستند مشکلات یادگیری دیگری نیز دارند که مهارت هایی چون برنامه ریزی حرکتی، مهارت های ارتباطی، تنظیم خلق، خلاقیت و خودکنترلی را تحت تاثیر قرار می دهند. گاهی تعیین مواردی که اول باید درمان شود مشکل است. صرف نظر از این مشکل، می دانیم که کودکان مبتلا به ADHD به میزان زیا خطر شکست_تحصیلی و مشکلات رفتاری و هیجانی مخصوما اضطراب و اختلالات نافرمانی مقابله ای قرار دارند. وقتی که اضطراب با اختلال ADHID به طور همزمان وجود دارد، کودک پیشتر مستعد تکانشگری است و داروهای محرکی که معمولا به رفع مشکلات توجه کمک می کنند، در مورد کودکان مضطرب تاثیر کمتری خواهد داشت. کودکانی که به ADHD مبتلا هستند در یک طبقه مشخص قرار نمی گیرند و به همین دلیل مشخص کردن نیازهای خاص کودک شما طبقه ی مشخص بسیار اهمیت دارد.

دکتر مهدی قاسمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشک و روانکاو
دکتر مهدی قاسمی
0

با سلام در کنترل علایم بیش فعالی و نقص توجه میتوان از نوروفیدبک بعنوان درمان مکمل استفاده کرد موفق باشید

دکتر فیروزه یوسفی

دکترای تخصصی روانشناسیروانشناس کودک نوجوان و بزرگسال
دکتر فیروزه یوسفی
0

باسلام و احترام برای کنترل علائم بیش فعال از بازی درمانی و کاردرمانی هم می توان استفاده کرد و برای والدین هم شیوه های فرزندپروری مخصوص کودکان بیش فعال وجود داره که با چند جلسه آموزش والدین می تواند کاربردی باشد

دکتر سمیه محمدتبار

روانشناس کودک ، نوجوان و خانواده
دکتر سمیه محمدتبار
0

با سلام درمان شامل درمان دارویی و غیر دارویی می باشد. که کنترل کننده علایم خواهد بود و عملکرد کودک را بهتر خواهد کرد.توصیه میکنم حتما زیر نظر روانپزشک کودک و نوجوان درمان را ادامه دهید.

دکتر راضیه نیری فرد

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکرواندرمانگر
دکتر راضیه نیری فرد
0

باسلام فرزند شما مبتلا به اختلال بیش فعالی است. برای بیشتر خانواده ها، این جمله یعنی شروع یک سفر در دنیای درمان و داروها. البته داروهای بسیارخوبی برای درمان اختلال بیش فعالی موجود است که در 80 درصد کودکان مبتلا به این اختلال، موثرند. اما بسیاری از پدر و مادرها، درباره عوارض جانبی آنها نگرانند و از پزشک می خواهند که درمانهای دیگری را برای فرزندانشان درنظر داشته باشند. مهم نیست شما کدام را انتخاب می کنید، دارودرمانی و یا روشهای دیگر. مهم این است که فرزندتان آرام زندگی کند و یک زندگی موفق تر داشته باشد. دارو درمانی جز مهمی از درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی است. انواع مختلفی از داروها هستند که برای کنترل علائم بیش فعالی می توانند مورد استفاده قرار گیرند. پزشک برای پیدا کردن یک داروی مناسب با موثرترین دوز، زمان بندی را انجام می دهد تا بیش فعالی را درمان کند. والدین اغلب تقاضا دارند، قبل از چرخش به سمت دارو، سایر درمانها را نیز مدنظر داشته باشیم، در این شرایط وظیفه روانپزشک است که والدین را تشویق کنند تا به اثرات مثبت و عوارض داروها، نگاهی بیندازند. والدین باید بدانند برای بچه هایی که اغلب آسیب می زنند و بیش فعالی در آنها نشانه های زیادی دارد، ترکیبی از هر دو روش دارو درمانی و مدیریت رفتار، موفق تر است.

دکتر فاطمه شایگان شریف

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکروان درمانگر - بورد تخصصی از دانشگاه ...
دکتر فاطمه شایگان شریف
0

سلام به شما. مساله اصلی برای فرزند شما تشخیص صحیح است. در صورتی که دچار تمرکز مختل باشد می تواند اختلال بیش فعالی - نقص توجه باشد. برای این اختلال در حال حاضر درمان استاندارد درمان دارویی است. اما روش های کمک درمانی دیگری نظیر نروفیدبک نیز می تواند استفاده شود. بهرحال توصیه می کنم به یک روانپزشک مراجعه نمایید و مطابق نظر ایشان روند درمانی را طی کنید. چرا که اگر ابتلا به این اختلال وجود داشته باشد و از درمان آن غفلت شود می تواند عواقب نامطلوبی در روند تحصیلی و رشد اجتماعی و تربیتی و سلامت روان کودک داشته باشد.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

معیارهای مشخصی برای تشخیص بیش فعالی نقص توجه وجود دارد که بر اساس آن روانپزشک تشخیص را مطرح می کند. درمان نخست این اختلال درمان دارویی است

دکتر مجتبی کریمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان پرخوری عصبی و بی اشتهایی عصبی
دکتر مجتبی کریمی