آیا داروهای ضدافسردگی جنبه درمانی دارند؟

با درود
من مشکلی با مصرف دارو ندارم. چون اصلا حوصله استرس داشتن رو ندارم و تا سالها هم نیاز باشه دارو مصرف میکنم چون الان استرسم کنترل شده
اما یک سوال:

این دارو ها درمانیه هستند یا تسکینی؟ اگر درمانی هست پس چطوره بعد از چند سال مصرف وقتی قطع بشه دوباره همون وضعیت قبل از مصرف دارو رخ میده؟

من فکر میکنم این داروها مثل مصرف داروی فشار خون هست و درمان قطعی نیست و نیاز به مصرف دائمی هست

0

با سلام درمان افسردگی بستگی به شدت آن، تعداد عودهای بیماری، سن شروع بیماری و میزان بیماری در فامیل نزدیک شخص و عوامل دیگر بستگی دارد. در صورت بهره مند بودن از پیش آگهی خوب، درمان به مدت حدود یک تا دو سال انجام می گیرد و سپس دارو بتدریج قطع می شود ولی در صورت عودهای مکرر نیاز به مصرف طولانی دارو خواهد بود.

دکتر منصور آگاهی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با (rTMS ولورتانوروفی...
دکتر منصور آگاهی
0

سلام به شما. در اکثر افرادی که به یک اپیزود افسردگی مشخص مبتلا شده اند و مراجعه به موقع به روانپزشک داشته باشند و عامل تشدید کننده و تداوم دهنده ای در کار نباشد پس از طی دوره درمان و با قطع کردن اصولی دارو که بصورت تدریجی خواهد بود درمان به معنای واقعی کلمه اتفاق می افتد. اما این به معنای عدم ابتلای دوباره نخواهد بود و مانند هر فرد سالم دیگری که می تواند روزی تحت شرایطی و به عللی به افسردگی دچار شود همین شرایط نیز برای فردی که درمان شده وجود خواهد داشت. اما مساله مهم دیگر این است که گاه افسردگی مزمن و ریشه دار می شود یا زمینه شخصیتی دارد یا عوامل ایجاد کننده یا تداوم دهنده و تشدید کننده مداومی در کار است و یا عودهای مکرر اتفاق می افتد که باعث می شود فرد آمادگی قطع درمان را پیدا نکند و در این حالت ممکن است درمانش قابل مقایسه با فردی که بعنوان مثال تحت درمان دیابت یا فشار خون است باشد.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

باسلام افسردگی دوره درمان مشخصی دارد با توجه به شرایط شما پزشک دوره مناسب را انتخاب میکند

دکتر فاطمه شایگان شریف

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکروان درمانگر - بورد تخصصی از دانشگاه ...
دکتر فاطمه شایگان شریف
0

با سلام. داروهای ضدافسردگی در اغلب موارد منجر به درمان می شوند. اما در مواردی بنا به عللی نیاز به درمان طولانی تر خواهد بود. مثلا در افرادی که افسردگی آنها ریشه ژنتیک دارد یا دچار عود مکرر می شود یا در طی درمان پاسخ مناسبی نمی دهد و

دکتر راضیه نیری فرد

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکرواندرمانگر
دکتر راضیه نیری فرد
0

سلام دوست عزیز ، داروهای روانپزشکی در برخی موارد جنبه درمانی و در برخی بیماریها جنبه درمان نگهدارنده نیز دارند ، بستگی به نوع تشخیص بیماری شما و مدت زمان آن تصمیم گیری نحوه اداره درمان بر عهده پزشک معالج هست در برخی موارد ممکنه نیاز باشه دارو به صورت طولانی مدت تری مصرف بشه .

دکتر غزاله ربیع

متخصص اعصاب و روان - روانپزشک
دکتر غزاله ربیع
0

با سلام و وقت بخیر. داروهای افسردگی بسیار گسترده و متنوع اند؛ هر چند که مکانیسم اثر معمولا مشابهی دارند و باید توسط روانپزشک معالج شما و با تعیین دوز دقیق مصرفی معرفی شوند. در ضمن کاملا طبیعی است که بعد از مدت کوتاهی درمان دارویی نتیجه ای نگیرید. در بعد دارویی برای افسردگی بعد از چند هفته؛ عوارض داروها فروکش کرده و اثرات درمانهای دارویی به تدریج شروع میشوند و برای تثبیت بهبودی حداقل چند ماه استفاده مداوم دارو و تغییر دوز احتمالی؛ نیاز خواهد بود. در کنار درمان دارویی؛ تغییر سبک زندگی و بهبود کیفیت زندگی با خط مقدم فعالسازی رفتاری و چالش با افکار شناختی خودشکن درمان ترجیحی افسردگی می باشد. برای شروع روابط خود را گسترش داده و به طور روزانه از مزایای عضویت در گروههای همیاری و درد و دل با دوستان صمیمی و قدیم بهره مند شوید. برای این کار می بایست با روانشناس مجرب در این حوزه مشورت نمایید؛ علاوه بر مراجعه حضوری میتوانید کتاب غلبه بر افسردگی (نوشته گیلببرت ترجمه جمالفر از نشر رشد) را مطالعه بفرمایید.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست