آیا ساقه مغز قابل ترمیم هست؟

آسیب به ساقه مغز در اثر سکته ساقه آیا ساقه مغز قابل ترمیم هست ؟ سلام .مادر من تو کما رفته میخاستم دکترا گفتن ساقه مغزش سکته کرده آیا قابل ترمیم می باشد؟ آیا با سلول های بنیادی قابل باز گشت می باشد ؟

1

پس از تمامی سکته های مغزی دو ناحیه غیر قابل ترمیم و قابل ترمیم در ناحیه سکته ایجاد می شود که بخشی از بهبودی بیماران مربوط به رفع التهاب در ناحیه قابل ترمیم است. متاسفانه در ساقه مغز بافت های اعصاب بسیار در هم فشرده هستند و ضایعات غیر قابل ترمیم کوچک هم عوارض جدی بر جای می گذارند. در مورد سلول های بنیادی هم فعلا این روش ها در دنیا در مرحله آزمایشی است و هنوز نتایج قابل اعمال برای همه بیماران حاصل نشده است.

دکتر سینا یثربی

متخصص طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیا...آرتروز زانو، دیسک وسیاتیک، کمر درد و ...
دکتر سینا یثربی
-4

پس از تمامی سکته های مغزی دو ناحیه غیر قابل ترمیم و قابل ترمیم در ناحیه سکته ایجاد می شود که بخشی از بهبودی بیماران مربوط به رفع التهاب در ناحیه قابل ترمیم است.

دکتر المیرا هاشمی اصل

جراح و متخصص زنان و زایمان
دکتر المیرا هاشمی اصل
1

سلام پس از تمامی سکته های مغزی دو ناحیه غیر قابل ترمیم و قابل ترمیم در ناحیه سکته ایجاد می شود که بخشی از بهبودی بیماران مربوط به رفع التهاب در ناحیه قابل ترمیم است.

دکتر ساسان خاکپور

متخصص داخلی
دکتر ساسان خاکپور
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

سکته ساقه مغز نوعی حمله قلبی است که بخش خاصی از مغز را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند باعث شود فرد توانایی برخی از عملکردهای فیزیکی و عقلانی خود را از دست بدهد. در برخی موارد، قابلیت ترمیم خود مغز می تواند باعث بهبود عملکردها شود اما این روند می تواند زمان زیادی ببرد و به درمان های پیوسته و توانبخشی نیاز داشته باشد. در مورد استفاده از سلول های بنیادی برای ترمیم ساقه مغز، این خود یک زمینه تحقیقاتی است. تاکنون نتایج متفاوتی در دست آمده است. در حال حاضر هنوز قطعیتی در مورد کارایی این روش وجود ندارد.

ساقه مغز بخشی حیاتی از سیستم عصبی مرکزی است که کنترل بسیاری از عملکردهای حیات‌بخش بدن را بر عهده دارد. آسیب به این بخش، به ویژه در اثر سکته، می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. در حال حاضر، ترمیم کامل بافت آسیب‌دیده ساقه مغز هنوز در مراحل تحقیقاتی قرار دارد. استفاده از روش‌های نوین مثل پیوند سلول‌های بنیادی به عنوان یک راه‌حل امیدوارکننده مطرح شده است، اما نتایج هنوز قطعی نیستند و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. فیزیوتراپی، توانبخشی و مراقبت‌های دیگر نیز می‌تواند بهبودی نسبی عملکردها را به دنبال داشته باشد. در نهایت، مشورت با یک متخصص مغز و اعصاب برای بررسی تمامی گزینه‌ها و تبعات احتمالی پیشنهاد می‌شود.