فولنس کلیه جنین؟

سلام من در هفته ۲۶بارداری هستم سونوان تی و غربالگری اولم نرمال بود سونوآنومالی کیست کروئید ۵میل دیده شد با فولنس خفیف هر دوکلیه و غربالگری دوم نرمال سونو امروزم کیست ها دیده نشد ولی فولنس ۸میل کلیه راست دیده شد میخوام بدونم فولنس چیه و درمانش چیه چه مشکلاتی برای بچم به وجود میا بعد تولد چه میزان خطرناکه و آیا درمان میشه یا مه

0

با سلام یعنی ادرار به داخل کلیه های جنین پس میزند.بعد از تولد توصیه به انحام سونوگرافی و پیگیری میشود.نگران نباشید.

دکتر شقایق برزگر

متخصص زنان ، زایمان و نازایی
دکتر شقایق برزگر
0

سلام در حین بارداری تا زمان زایمان پیگیری کنید وپس از زایمان هم نیاز به پیگیری دارد ولی معنولا مشکلی نیست

دکتر فاطمه فخارمقدم

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازاییدارای بورد تخصصی از دانشگاه تهران
دکتر فاطمه فخارمقدم
0

سلام APD 8 میلیمتر برای سن حاملگی 26 هفته معنی دار تلقی میشود و در صورت یکطرفه بودن باید ظرف 48 ساعت بعد از تولد تحت سونوگرافی مجدد قرار گیرد.

دکتر آرش آذری پور

جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تن...دارای بورد تخصصی
دکتر آرش آذری پور
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

فولنس کلیه عبارتست از وجود مایع در داخل کلیه جنین که با سونوگرافی قابل مشاهده است. این وضعیت معمولا به صورت اتفاقی طی بررسی های روتین بارداری کشف می شود. در بسیاری از موارد، فولنس کلیه بدون علت خاصی رخ می دهد و بعد از تولد به تدریج از بین می رود. در برخی موارد، ممکن است نیاز به درمان باشد. درمان فولنس کلیه بستگی به شدت و نوع علت پشت سر آن دارد. در بعضی موارد، ممکن است نیاز به جراحی در دوران نوزادی باشد.

فولنس کلیه، یا هیدرونفروز، به تجمع غیرطبیعی ادرار در کلیه‌ها گفته می‌شود که می‌تواند به دلیل انسداد در مسیر خروجی ادرار یا برگشت ادراری ایجاد شود. این وضعیت در دوران بارداری با سونوگرافی شناسایی می‌شود و سطح انسداد یا برگشت را تعیین می‌کند. در مورد شما، افزایش فولنس کلیه راست از 5 میلی‌متر به 8 میلی‌متر گزارش شده است. هیدرونفروز خفیف معمولا پس از تولد به خودی خود برطرف می‌شود، اما نیاز به پیگیری مداوم با سونوگرافی و مشاوره با یک متخصص اورولوژیست اطفال پس از تولد دارد. درمان بستگی به علت و شدت هیدرونفروز دارد و ممکن است شامل نظارت مداوم، دارو و در موارد شدید جراحی باشد. عموما هیدرونفروز خفیف تا متوسط بدون درمان قابل‌بهبود است و خطرات بلند مدت برای سلامتی کودک ندارد. درجه خطر و نیاز به درمان فردی بوده و براساس نتایج پیگیری‌های مکرر ارزیابی می‌شود.