آیا لگنچه اکسترارنال نیاز به درمان دارد؟

سلام
پسر ۴ساله دارم که تا کنون چندین بار برای مشکل شب ادراری به متخصص اطفال مراجعه کردم و هر بار یک آزمایش ادرار برای عفونت ادراری داده که همگی منفی بوده ومشکل نداشته تا اینکه هفته پیش یک سونوگرافی داد و در اون کلیه راست به طول ۶۰ م م و ضخامت کورتکس ۵ م م و کلیه چپ به طول ۶۲ م م و ضخامت کورتکس ۶.۴ م م میباشد کلیه چپ لگنچه اکسترارنال دارد مثانه حجم باقیمانده ۱۴ سی سی بعد از تخلیه ادرار نیز ذکر شده است هیچ چیز غیر طبیعی یا سنگ در کلیه ها و مجاری ادرار مشاهده نگردید لطفا راهنمایی بفرمایید ؟

4

لگنچه اکسترا رنال یافته غیر طبیعی نیست ،شب ادراری در این سنین نیز شایع است ،علل اصلی و بیماریها اگر بررسی و کنار گذاشته شوند بقیه کار را به زمان بسپارید البته راهای درمانی جانبی هم هست که کار را تسهیل میکند

دکتر محمدمهدی خضروی

فوق تخصص جراحی کودکان
دکتر محمدمهدی خضروی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

لگنچه اکسترارنال، زمانی که کلیه در محلی خارج از جای طبیعی خود در مجاری ادرار قرار داشته باشد، ایجاد می شود. این وضعیت معمولاً بدون علامت است و بصورت تصادفی در طول سونوگرافی کشف می شود. در بیشتر موارد، بیماران نیاز به درمان لگنچه اکسترارنال ندارند مگر اینکه علائمی مانند درد یا عفونت ادراری وجود داشته باشد. با این حال، لازم است بیمار برای بررسی منظم و پیگیری تغییرات احتمالی توسط پزشک مراجعه کند.

لگنچه اکسترارنال به معنی گسترش لگنچه کلیه به خارج از مرزهای طبیعی آن است و در بسیاری از موارد نیازی به درمان خاص ندارد مگر اینکه علائم یا مشکلات دیگر مثلاً عفونت های مکرر ادراری یا آسیب به بافت کلیه مشاهده شود. در مورد فرزند شما، با توجه به نتایج سونوگرافی که هیچ سنگ کلیه یا انسدادی را نشان نداده است و نیز باقیمانده کم ادرار در مثانه، به نظر می‌آید وضعیت تحت کنترل باشد. با این حال، مراقبت و پیگیری مداوم با پزشک متخصص اطفال توصیه می‌شود تا هرگونه تغییر در وضعیت کلیه‌ها به موقع بررسی و در صورت لزوم درمان شود. شب ادراری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و به مرور زمان بهبود یابد، اما در صورت تداوم نگرانی، باید به متخصص ارتولوژی اطفال مراجعه کرد.