کم خونی شدید دارم چرا خون تزریق میکنم اما یک یا دو ماه بعد دوباره از دست میدهم؟

حدود ۳ ساله کم خونی شدید دارم و همه نوع آزمایش و آنوسکوپی و کولونوسکوپی انجام دادم ولی مشکلی نداشتم و سالم بوده تا تشخیص دادند نمونه مغز و استخوان بدم که عکس جواب نمونه را هم فرستادم لطفا بهم بگید چرا خون تزریق میکنم اما یک یا دو ماه بعد دوباره از دست میدم و خون رو از دست میدم و دوباره مجبور به تزریق خون یا وینوفر میشم لطفا بگید علت چیه؟ و یه سوال دیگه بهم گفتن امکان داره طحالم بیش فعال شده و خون از اونجا دفع میشه چه راهی برای فهمیدنش هست لطفا راهنماییم کنید الان باید چکار کنم؟

-1

با سلام محتمل ترین علت کم خونی بخصوص فقر اهن در یک خانم جوان دفع خون از راه خونریزی ماهیانه (پریود یا خونریزی منس) است اگر خونریزی ماهیانه طبیعی است و سطح اهن شما هم نرمال هست باید علل دیگه بررسی شود که درین خصوص نیاز به معاینه پزشک و درصورت لزوم عکس و ازمایشات تکمیلی خواهد بود

دکتر رضا منصوری

فوق تخصص خون و سرطان و پیوند مغز استخوانمتخصص داخلی
دکتر رضا منصوری
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

کم خونی شدید که با تزریق خون کنترل نمی شود، ممکن است بر اثر برخی مشکلات جدی پزشکی باشد. اگر با وجود تزریق خون همچنان سطح خون شما کاهش پیدا می کند، ممکن است بدن شما خون را با سرعت بیشتری از حد نرمال دفع کند یا ممکن است شما دچار بیماری نادر استخوانی یا برخی از اختلالات خون باشید. نمونه گیری از مغز استخوان، برای بررسی بیماری های ممکن استخوانی و اختلالات خونی استفاده می شود. طحال فعال بیش از حد نیز می تواند سبب شود که خون با سرعت بیشتری دفع شود. برای بررسی این موضوع، ممکن است پزشک شما تصویربرداری CT یا MRI را توصیه کند. بنابراین، پیگیری بازدیدهای پزشکی و آزمایشات لازم برای تشخیص دقیق بسیار مهم است.

بازگشت کم‌خونی پس از تزریق خون می‌تواند ناشی از چندین علت باشد. بعضی مواقع، فعالیت بیش از حد طحال می‌تواند منجر به تخریب زودرس سلول‌های خونی و کاهش سریع آنها شود. این وضعیت به عنوان هیپر اسپلنیسم شناخته می‌شود. برای بررسی فعالیت بیش از حد طحال، پزشک ممکن است سونوگرافی یا سایر آزمایشات تصویربرداری را توصیه کند. همچنین، عوامل دیگری مانند کمبودهای تغذیه‌ای (مثلاً کمبود آهن، ویتامین B12 یا فولیک اسید) و یا بیماری‌های هماتولوژیک مانند کم‌خونی آپلاستیک، تالاسمی یا هموگلوبینوپاتی‌ها می‌توانند در کاهش سطح هموگلوبین دخیل باشند. حتماً با یک متخصص هماتولوژی برای بررسی دقیق‌تر وضعیت خود مشورت کنید و اقدامات تشخیصی مناسب انجام دهید.