اختلال آندومتر پرولیفراتیو به چه معنا است آیا قابل درمان می باشد؟

سلام، تو جواب پاتولوژی من نوشته
Disordered proliferative endometrium
میشه توضیح بدین، یعنی چه، خطرناک است، آیا قابل درمان می باشد، با هایپرپلازی رحم فرق دارد؟

1

بله عزیزم فرق دارد و جای نگرانی ندارد

دکتر سمیه شهسواری

جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی
دکتر سمیه شهسواری
8

سلام این پاتولوژی مرحله هورمونی- زمانی رشد لایه داخلی رحم یا آندومتر را نشان میدهد . و مشکلی ندارد. با هیپر پلازی رحم که ارتباطی با مرحله رشد اندومتر ندارد.

دکتر مریم واشقانی

فوق تخصص غدد و متابولیسم (اندوکرینولوژی)متخصص داخلی
دکتر مریم واشقانی
27

سلام با هایپر پلازی متفاوت هست….

دکتر المیرا هاشمی اصل

جراح و متخصص زنان و زایمان
دکتر المیرا هاشمی اصل
2

سلام مشکلی ندارد بله کاملا با هایپرپلازی متفاوت است

دکتر زینب السادات نوابی

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
دکتر زینب السادات نوابی
3

سلام مشکلی ندارد و با هایپرپلازی متفاوت است

دکتر نیره صادقی

جراح و متخصص زنان زایمانزیبایی زنان
دکتر نیره صادقی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

اختلال آندومتر پرولیفراتیو، وضعیتی است که در آن بافت آندومتر (لایه ی داخلی رحم) به صورت نامنظم رشد و یا تقسیم میشود. این حالت معمولا به عنوان یک واکنش طبیعی به هورمون های زنانه در نظر گرفته می شود و معمولا خطرناک نمی باشد. با این حال، اختلالات پرولیفراتیو می تواند نشانه ی نقص هورمونی باشد و باعث عدم انتظام قاعدگی میشود. آنچه این حالت را از هایپرپلازی رحم متمایز می کند این است که در هایپرپلازی، بافت آندومتر بیش از اندازه رشد می کند. درمان اختلال پرولیفراتیو با توجه به سن، عوارض و نیاز به باروری متفاوت است و شامل درمان هورمونی، جراحی یا ترکیبی از هر دو می شود.

اختلال آندومتر پرولیفراتیو به وضعیتی اشاره دارد که در آن لایه پوششی داخلی رحم، یا آندومتر، در مرحله تکثیری یا پرولیفراتیو به طور غیرمعمولی رشد می‌کند. این وضعیت می‌تواند نشانه‌ای از عدم تعادل هورمونی، مانند تولید زیاد استروژن یا کمبود پروژسترون باشد. گرچه این حالت پرخطر محسوب نمی‌شود، اما اگر درمان نشود، ممکن است به شرایط پیچیده‌تری مانند هایپرپلازی یا حتی سرطان منجر شود. این وضعیت با هایپرپلازی رحم که شامل رشد زیاد و غیرمعمول سلول‌های آندومتر است، تفاوت دارد اما می‌تواند به یکدیگر مرتبط باشند. درمان به علت زمینه‌ای بستگی دارد؛ کنترل هورمونی و نظارت منظم اغلب توصیه می‌شود. در نهایت، تشخیص و مشاوره با پزشک متخصص برای تعیین بهترین روش درمانی ضروری است.