آیا استفاده از داروی کاربامازپین در درازمدت مشکل ساز می شود؟ با سلام و وقت بخیر نگران نباشید در کنار کاربامازپین مکمل کلسیم و ویتامین دی استفاده کنید هر سه ماه انزیمهای کبدی رو چک کنید در صورت انکه دوسال تشنج نداشته اید نوار مغز مجدد بگیرید تحت نظر پزشک باشید.

درازمدت , مصرف دارو , کاربامازپین

سلام وقت بخیر من شنیدم که قرص کاربامازپین خاصیت انتی کولینرژیک داره و در درازمدت باعث دمانس و الزایمر ممکنه بشه من ۱۴ ساله که روزی سه تا کاربامازپین ۲۰۰ به دلیل صرع مصرف میکنم میخواستم بدونم این گفته چقدر حقیقت داره ایا بهتره که دارومو تغییر بدم؟
و یک سوال دیگه اینه که ایا ممکنه کلسیم و ویتامین دی جلوی پوکی استخوان ناشی از کاربامازپینو نتونه بگیره؟ اخه تو این مدت من کلسیم نخورده بودم و دچار استئوپنی شدم الان دوساله کلسیم مصرف میکنم میخواستم بدونم ممکنه بی فایده باشه؟ ممنون از پاسخگویی

1
0

آیا استفاده از داروی کاربامازپین در درازمدت مشکل ساز می شود؟ درازمدت , مصرف دارو , کاربامازپینبا سلام و وقت بخیر نگران نباشید در کنار کاربامازپین مکمل کلسیم و ویتامین دی استفاده کنید هر سه ماه انزیمهای کبدی رو چک کنید در صورت انکه دوسال تشنج نداشته اید نوار مغز مجدد بگیرید تحت نظر پزشک باشید

هوش مصنوعی دکترهَست : هوش مصنوعی گاهی میتواند درک کاملی نداشته باشد باید اولویت را نظر پزشک قرار دهید

تاثیر کاربامازپین بر کاهش انتی کولین است، که در طولانی مدت این مسأله می‌تواند منجر به بروز بیماری هایی چون دمانس و الزایمر شود، اما به طور کلی این عوارض مستلزم مصرف درازمدت و نامناسب از داروست. برای پیشگیری، ممکن است پزشک شما داروی دیگری را تجویز کند یا کاهش دوز دارو را پیشنهاد کند. همچنین، داروی کاربامازپین می تواند مانع از جذب کلسیم در بدن شود و منجر به پوکی استخوان شود. بنابراین، مصرف کلسیم و ویتامین D برای جلوگیری از این اتفاق می تواند موثر باشد. اگر نگران عوارض جانبی هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

کاربامازپین یک داروی موثر برای کنترل صرع است اما استفاده طولانی مدت از آن می‌تواند با بعضی عوارض جانبی همراه باشد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که داروهای آنتی کولینرژیک مانند کاربامازپین ممکن است با افزایش خطر مشکلات شناختی و حتی دمانس در درازمدت همراه باشند، اما این ارتباط هنوز به طور قطعی اثبات نشده است و ممکن است تحت تاثیر عوامل متعددی قرار گیرد. لازم است در این خصوص با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشورت نمایید تا با توجه به وضعیت خاص سلامتی و سابقه بیماری شما، تصمیم‌گیری مناسبی انجام شود. در خصوص پوکی استخوان، کاربامازپین می‌تواند متابولیسم ویتامین دی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث کاهش جذب کلسیم گردد که ممکن است به استئوپنی یا پوکی استخوان منجر شود. مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین دی می‌تواند به پیشگیری از این خطرات کمک کند، اما باید تاکید کرد که مصرف آنها باید تحت نظر و با توصیه پزشک صورت پذیرد. ادامه مصرف مکمل‌های کلسیم تحت نظر پزشک احتمالاً در بهبود وضعیت استخوان‌ها موثر خواهد بود.