آیا سیتالوپرام و پرانول عوارض دارند؟

ایا خوردن سیتالوپرام و پرانول در درازمدت ممکنه عوارض داشته باشه اخه دکتر گفت تخمدان ها ت در اثر این دارو ضعیف، شده و ایا پرانول باعث آسم میشه؟

1

با سلام. خیر مصرف این داروها چنین عارضه ای نداره و داروی پروپرانولول باعث ایجاد آسم نمیشه ولی در افرادی که دچار آسم هستند باید با احیاط و زیر نظر پزشکمصرف بشه.

دکتر لیلا خیرخواه

متخصص اعصاب و روان - روانپزشک
دکتر لیلا خیرخواه
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

سیتالوپرام یک داروی ضد افسردگی است که ممکن است به کاهش سلامت تخمدان ها منجر شود. این یک عوارض جانبی نادر است و اغلب در دوران های طولانی مدت درمان رخ می دهد. پرانول نیز یک بتا بلوکر است که می تواند تأثیر منفی بر ریه های فرد داشته باشد و در برخی افراد می تواند علائم آسم را تشدید کند. هر دو دارو باید تحت نظر یک پزشک مصرف شوند و در صورت ظهور هر گونه عارضه باید فورا به پزشک مراجعه شود.

سیتالوپرام یکی از داروهای دسته SSRI است که برای درمان افسردگی و اختلالات اضطرابی تجویز می‌شود. در برخی بیماران، عوارض جانبی مانند تهوع، سرگیجه، خشکی دهان و اختلالات خواب مشاهده می‌شود. همچنین در استفاده طولانی مدت، ممکن است اختلالات کارکرد جنسی رخ دهد، اما در مورد تاثیر مستقیم بر عملکرد تخمدان‌ها شواهد معتبری وجود ندارد. پرانول یا پروپرانولول نیز یکی از مسدودکننده‌های بتا است که برای درمان فشار خون بالا، آنژین و برخی اختلالات روانی تجویز می‌شود. از عوارض جانبی آن می‌توان به خستگی، سردی دست و پا، و در برخی مواقع تشدید علائم آسم اشاره کرد. افراد مبتلا به آسم باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از آن استفاده کنند. توصیه می‌شود قبل از تغییر یا توقف هر دارو با پزشک خود مشورت کنید.