آیا خالها سرطانی هستند؟

سلام. آیا ممکن است خال عامل سرطان باشد و برداشتن و سوزاندن اون باعث تحریک و پراکنده شدن اونها بشه؟

0

دوست عزیزم سلام.این یک باور غلط است که همه ی خالها عامل و نشانه وجود سرطان در بدن هستند و اگر برداشته شود باعث پخش سلول های سرطانی در بدن می شوند. خالهای مشکوک سرطانی که باید نمونه برداری و بررسی شوند ویژگیهای خاص دارند که با معاینه توسط پزشک مشخص می شوند.

دکتر علیزاده _ خانم کبیریان

دکترای حرفه ای پزشکی ، پوست ، مو و زی...
دکتر علیزاده _ خانم کبیریان
0

با سلام. این هم از مواردی است که در جامعه به صورت وارونه جا افتاده.برداشتن پزشکی خال باعث سرطان نمیشه بلکه چون یکی از خطرناکترین سرطانهای پوستی میتونه خودبخود در خال ایجاد بشه خالهای مشکوک باید هرچه سریعتر برداشته و در آزمایشگاه پاتولوژی بررسی بشند تا درصورت تشخیص سرطان قبل از انتشار بشه اون رو درمان کرد. علایم خطر:خالهای بزرگ تر از6 میلیمتر یا خالهای غیر قرینه،یا با حاشیه ناصاف و نامنظم و خالهای با رنگ غیر یکدست باید توسط پزشک معاینه و ترجیحا جراحی شده و به آزمایشگاه فرستاده بشن.

دکتر صادق هاشمی نسب

متخصص پوست ، مو ، زیبایی و لیزر
دکتر صادق هاشمی نسب
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

در اکثر موارد، خال‌ها علایم سرطانی نیستند. اما در برخی موارد نادر، خالها می‌توانند نشانه‌ای از سرطان پوست باشند، به ویژه اگر رنگ، اندازه یا شکل آنها تغییر کرده باشد. برداشتن و سوزاندن خالها توسط خود فرد ممکن است به جای کاهش خطرات، باعث افزایش خطرات و انتقال سلول‌های سرطانی شود. بنابراین، توصیه می‌شود هرگونه تغییر در خال‌ها بررسی شود و در صورت لزوم با پزشک مشورت شود.