بریدگی دست نیاز به دریافت واکسن کزاز؟

سلام و وقت بخیر ، دستم رو با چاقوی که داخل حمام بود و سطح کدری داشته و نزدیک دسته چاقو زنگ زده بوده فقط ولی دستم با قسمت بالایی سطحی بریده شد و بعد فشار دادم به مرور خونی خارج نشد طول زخم حدودا ۱سانتی متر هسن ، خانم هستم و به ۲۵ سالگی نزدیک هستم و موقع ورود به دبیرستان تزریق واکسن انجام دادم ، آیا نیاز به تزریق واکسن کزاز هست ؟

1

سلام اگر بیش از ده سال گذشته باید یاد اور تزریق کنین

دکتر نیره صادقی

جراح و متخصص زنان زایمانزیبایی زنان
دکتر نیره صادقی
0

سلام بله دز یادآور رو تزریق کنید حتما

دکتر مریم دادخواه

جراح و متخصص زنان ، زایمان ونازایی
دکتر مریم دادخواه
0

سلام بیشتر از ١٠ سال گذشته بهتره یک دوز یاداور بزنید

دکتر رویا رحمانی

متخصص بیماری های عفونی و تب دار
دکتر رویا رحمانی
0

سلام دوز یادآور واکسن کزاز بعد از 10 سال باید تزریق شود

دکتر نیما دستگیر

متخصص بیماریهای عفونی و تب داردارای بورد تخصص از دانشگاه شهید بهشتی
دکتر نیما دستگیر
0

اگر بیش از ۱۰ سال از آخرین دوز گذشته باید یک دوز تزریق بشه

دکتر سیدراشد مهدوی

متخصص داخلیگوارش ، آندوسکوپی - بوتاکس معده
دکتر سیدراشد مهدوی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

برای تشخیص اینکه آیا نیاز به واکسن کزاز است یا خیر، ابتدا باید مشخص کنید که چه مدت از آخرین واکسن کزاز شما میگذرد. اگر آخرین تزریق واکسن کزاز شما بیش از 10 سال پیش بوده است، بهتر است که واکسن دریافت کنید. زیرا بعد از 10 سال، اثرات واکسن کمرنگ می شود. البته این توصیه برای زخم های خاصی است که خاطر نشان خطر ابتلا به کزاز را افزایش می دهند، مانند زخم های عمقی، زخم های کثیف یا زخم های ناشی از جسم خارجی. در مورد زخم سطحی و کوچک خود، اگر از 5 سال گذشته واکسن کزاز دریافت کرده اید، به نظر نمی رسد که واکسن لازم باشد. ولی برای مطمئن شدن بهتر است با پزشک مشورت کنید.

سلام، با توجه به شرح حال شما و این که آخرین واکسن کزاز خود را در زمان ورود به دبیرستان دریافت کرده‌اید، معمولاً این واکسن هر ۱۰ سال یک بار باید تکرار شود. اما با توجه به اینکه بریدگی با چاقویی که زنگ‌زده بوده انجام شده است، به دلیل احتمال وجود آلودگی‌های میکروبی در زنگ، توصیه می‌شود با یک پزشک تماس بگیرید تا نیاز به تقویت واکسن ارزیابی شود. به خصوص اگر از زمان آخرین واکسن بیش از ۵ سال گذشته باشد و زخم بیشتر از یک پارگی سطحی باشد. همچنین، مراقب علائم عفونی مانند التهاب، تورم یا قرمزی در ناحیه زخم باشید. در هر حال، پیشگیری بهترین راه برای جلوگیری از عوارض بعدی است.