آیا طحال فرعی به قطر17 میلیمتر خطرناک هست؟

سلام برادرمن سوزش ادرارداشت درمواقعی خیلی نادریم خون توادرارش بوددکترتشخیص عفونت مجاری ادراری دادامابراش سونوگرافیم نوشت ک براتون سنوگرافیشوضمیمه کردم توسی تی اسکنیم ک رفت نوشته طحال فرعی ب قطر۱۷میلیمتردیده میشودمیخواستم بدونم آیا طحال فرعی ک داره خطرناکه یانه؟؟؟ممنون میشم جواب منوبدید

3

طحال فرعی یک تنوع فیزیولوژیک است و جای نگرانی نیست

دکتر قوام الدین اشرفی زاده

متخصص عفونی و گرمسیریبورد تخصصی از دانشگاه تهران
دکتر قوام الدین اشرفی زاده
0

سلام درصدی از افراد طحال فرعی دارند با توجه به نتیجه سونو و بدون علامت بودن نیاز به اقدامی نداره و طبیعیه

دکتر حبیب سهیلی

رتبه اول بورد فوق تخصصی آسم و آلرژیعضو آکادمی آسم و آلرژی آمریکا
دکتر حبیب سهیلی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

طحال فرعی یا طحال اکسسوری یک حالت نسبتا رایج است که در حدود 10 درصد از جمعیت کل رخ می‌دهد و معمولاً بدون علامت ایجاد می‌شود. طحال فرعی به‌طور کلی بی‌خطر است و معمولاً نیازی به درمان نیست مگر اینکه علائمی مانند درد یا عفونت ایجاد کند. طحال فرعی با قطر 17 میلیمتر نیز همچنان در حدود طبیعی به حساب می‌آید. با این حال، در مواردی که علائمی مانند درد شدید، عفونت، یا خونریزی ایجاد می‌شود، ممکن است نیاز به درمان باشد. در این موارد، لطفاً با پزشک خود مشورت کنید.

طحال فرعی یا لوزه اضافی (accessory spleen) ساختار کوچکی است که در اطراف طحال اصلی یافت می‌شود و در بسیاری از افراد به صورت کاملاً طبیعی وجود دارد. تقریباً ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت عمومی دارای طحال‌های فرعی هستند. به طور کلی این پدیده برای سلامتی افراد خطرناک نیست و نیازی به درمان ندارد مگر در مواردی که اندازه آن بسیار بزرگ شود یا عوارض بالینی ایجاد کند. در مورد شما، طحال فرعی با قطر ۱۷ میلیمتر اندازهٔ نسبتاً کوچکی دارد و به احتمال زیاد هیچ عارضه خاصی ایجاد نخواهد کرد. با این حال، توصیه می‌شود که نتایج سونوگرافی و هر گونه علائم بالینی توسط پزشک معالجتان بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که مسئله دیگری وجود ندارد که نیاز به پیگیری داشته باشد. همچنین، برای سوزش ادرار و خون در ادرار که برادرتان با آن مواجه بوده، درمان عفونت مجاری ادراری می‌تواند مطلوب باشد. اگر علائم ادامه داشت، بهتر است با پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژیست) مشورت شود.