آیا لک صورت (ملاسما) درمان قطعی دارد؟

پوست خشکی دارم، از حدود ۵ سال پیش لک صورت پیدا کردم کم کم
دوره ای که کمترین برخورد آفتاب را با پوستم داشتم-زیر زمین محل کارم
هیچوقت در دوره بلوغ یا بعد دارای جوش صورت نبوده ام که لک های حاصل از آن مونده باشد.
مشکلات هورمونی هم نداشته ام تا کنون
البته جوش های زیر پوستی دارم و فشار میدادم نه اندازه ای که همچین لکه هایی(مثل حاملگی)داشته باشم-بجز پیشانی و پشت لب
تنها تجویز ها هیدروکینون و . هست
آیا قابل درمان هست
چون برمیگرده و در دوره استفاده از کرم ها پوست هلویی و قشنگ میشه اما بعد نه

2

درود.اگر لک شما از نوع ملاسما باشد درمان بسیار مشکل میباشد . در ملاسما رنگدانه ها بسیا عمقی اند و به همین دلیل به راحتی به درمان پاسخ نمی دهند. با استفاده از داروهای روشن کننده می توانزد لک را کمرنگ کرده یا حتی محو کنید و هنگامیکه لکها محو شدن هفته ای دو تا سه نوبت حد اقل از ضد لک استفاده کنید.تمام داروهای ضد لک موجود در بازار فعالیت رنگدانه های پوست را متوقف می کنند و لذا با قطع دارو در صورتیکه رنگدانه همچون مورد ملاسما عمقی باشد فعالیت رنگدانه ها آغاز میشود. استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.

دکتر رودابه هیرمن پور

پزشک عمومیپوست و مو - زیبایی - لیزر
دکتر رودابه هیرمن پور
2

با سلام خیر ملاسما در بهترین شرایط 70 درصد احتمال بهبودی دارند و پس از بهبودی نیز اگر فرد در معرض زیاد نور آفتاب باشد 50 درصد احتمال عود وجود دارد.

دکتر محمدحسین باقری کاشانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر محمدحسین باقری کاشانی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

لک صورت یا ملاسما یک بیماری مزمن محسوب می شود و درمان قطعی برای آن وجود ندارد، اما می توان با مراقبت مناسب و استفاده مستمر از کرم هایی که هیدروکینون دارند بسیار کنترل شد. بعضی از روش های درمانی دیگر شامل لیزر، میکرونیدلینگ و پیلینگ هستند. ممکن است باز هم لک ها پس از درمان دوباره ظاهر شوند، بنابراین مراقبت های پوستی مداوم برای جلوگیری از بازگشت آنها ضروری است. استفاده از کرمهای ضد آفتاب با SPF بالا می تواند در جلوگیری از تشدید لک های پوستی موثر باشد.

ملاسما یا لک صورت، درمان قطعی ندارد اما می‌توان با روش‌های مختلفی به بهبود آن کمک کرد. این عارضه معمولاً به دلیل عواملی مانند مواجهه با نور خورشید، تغییرات هورمونی و ژنتیک ایجاد می‌شود. درمان‌ها شامل استفاده از ضدآفتاب، کرم‌های موضعی مانند هیدروکینون، ترتینوئین، و درمان‌های لیزری هستند. با این حال، ممکن است پس از قطع مصرف درمان‌ها یا مواجهه دوباره با عوامل محرک، لک‌ها مجدداً ظاهر شوند. از عواملی که منجر به تشدید ملاسما می‌شود دوری کنید و با پزشک متخصص پوست در مورد بهترین روش‌های مدیریت و درمان مشورت نمایید.