آیا بیماری تالاسمی مینور در مرد مشکلی برای فرزند آوری بوجود می آورد؟

سلام اوقاتتون به خیر وخوشی انشاالله
همسر من تالاسمس مینورداره ولی خودم مشکلی ندارم فقطRHخونم منفیه میخواستم بدونم اگه بخوایم بچه دارشیم مشکلی پیش میاد؟راهی هست که این بیماریبه فرزندمنتقل نشه؟ متشکرم

-2

وقتی فقط یکی از والدین ناقل ژن بتا تالاسمی مینور هست شانس این که فرزندی مبتلا به تالاسمی مینور داشته باشند 50 درصد است . اما خوشبختانه هیچ یک از فرزندان مبتلا به تالاسمی ماژور نخواهند شد .

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
-1

آرمایش غربالگری والدین و جنین در حال حاظر انجام میشود اما این در موردی است که احتمال تولد فرزند با تالاسمی ماژور وجود داشته باشد . در مورد شما این احتمال وجود ندارد .

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
1

با سلام تالاسمی مینور یک بیماری نیست و فقط یک صفت ژنتیکی است در صورتیکه فقط یکی از زوجین مینور باشد احتمال مینور شدن فرزندان 50 درصد هست و احتمال ماژور شدن صفر هست پس نیاز به پیشگیری نیست . در مورد گروه خون منفی هم فراموش نشود که در بارداری امپول رگام فراموش نشود و توجه داشته باشید که حتی در سقط هم امپول رگام بزنید تا در بارداری های دوم به بعد مشکلی پیش نیاید .

مرکز مشاوره ژنتیک دکتر غفاری

پزشک مشاور ژنتیک و بیماریهای ارثیدکترای حرفه ای پزشکی
مرکز مشاوره ژنتیک دکتر غفاری
0

سلام بیماری تالاسمی جزو بیماریهای وراثتی با شیوه توارث اتوزومال مغلوب می باشد یعنی حتما برای بروز بیماری دو نسخه از ژن از هریک از والدین باید به فرزند برسد بعبارتی دیگر هر دو والد باید ناقل بیماری باشند . ناقل بودن هیچگونه تظاهر بالینی نداشته و روی باروری نیز تاثیر گذار نیست . با توجه به موارد فوق شما ریسک فرزند تالاسمیک را ندارید .

مرکز مشاوه ژنتیک سلامت خانواده

دکتر حسن بادپر ، مشاور ژنتیک - MDپزشک عمومی
مرکز مشاوه ژنتیک سلامت خانواده
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

تالاسمی مینور خود به تنهایی مشکل خاصی در فرزند آوری ایجاد نمی کند. اما در صورتی که هر دو طرف والدین گیرنده این بیماری باشند، امکان بروز تالاسمی ماژور در فرزند وجود دارد که این بیماری خطرناک است. با توجه به اینکه شما حامله این بیماری نیستید، فرزند شما فقط ممکن است تالاسمی مینور را به ارث ببرد د.همچنین این عامل ممکن است بر فراوانی پریود ها تأثیر بگذارد. در مورد RH منفی، این موضوع به تنهایی مشکل خاصی ایجاد نمی کند، مگر اینکه بار دیگر باردار شوید و فرزند شما RH مثبت داشته باشد. در این صورت، شما نیاز به درمان دارید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

تالاسمی مینور معمولاً به تنهایی مشکلی برای باروری و فرزندآوری ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند در صورت ازدواج با فردی از پیشینه ژنی مشابه، احتمال داشتن فرزندی با تالاسمی ماژور را افزایش دهد. در صورتی که همسر شما تالاسمی مینور دارد، توصیه می‌شود که آزمایش‌های ژنتیکی لازم برای هر دو نفر انجام شود تا اطمینان حاصل شود که فرزندتان تالاسمی ماژور نخواهد داشت. در مورد RH خون منفی، لازم است که پس از نخستین بارداری، در صورت تداخل احتمالی، تزریق ایمونوگلوبولین Rh انجام شود تا از بروز عوارض همولیتیک در بارداری‌های بعدی پیشگیری کنید. پیش از بارداری با متخصص ژنتیک و مشاور زنان مشورت کنید تا بهترین تصمیم‌گیری رو انجام دهید.