آیا تالاسمی مینور حتما از پدرومادر به ارث میرسد؟

من ونامزدم آزمایش خون قبل ازدواج دادیم وگفتن mchویک فاکتور دیگه کمه وما یک ماه روزی سه عدد فروش سولفات وفولیک اسید خوردیم واین بار آزمایشمون بهترشده بود ولی برگهی جوابمو نمیدن بهمون جالبه که هیچ کدوم از پدرومادرامون مینورنیستن یعنی میشه ماباشیم؟ایشون قبلا آزمایش ازدواج تویه آزمایشگاه دیگه داده سالم بوده ولی الان اینجا میگن کم خونید ماخوب میشیم؟

2

سلام.نگران نباشید.اگر تالاسمی مینور باشید حتما بهتون اطلاع میدهند و تحت مشاوره قرار میگیرید اگر چیزی نگفتن،احتمالا آنمی فقر آهن بوده است

دکتر مریم معتمدی نسب

متخصص زنان و زایمان . فلوشیپ اونکولوژ...کولپوسکوپی ، جراحی انواع سرطان زنان
دکتر مریم معتمدی نسب
0

تالاسمی مینور ارثی هست .شما از ابتدا هم نداشتید. علتش کمبود آهن بوده که برطرف شده

دکتر سیدراشد مهدوی

متخصص داخلیگوارش ، آندوسکوپی - بوتاکس معده
دکتر سیدراشد مهدوی
1

تالاسمی فرم وراثتی مغلوب دارد لذا اگر هردو زوج براساس آزمایش خون اولیه مشکوک باشند باید آزمایش تکمیلی مولکولی انجام دهند و اگر هردو ناقل قطعی تالاسمی فرم بتا باشند شانس ابتلا جنین 25 درصد خواهد بود و باید در هر بارداری به مراکز ژنتیک برای تشخیص سلامت جنین مراجعه کنند تا با تشخیص قبل از تولد در هفته 14 بارداری از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی جلوگیری کرد. فرم شایع تالاسمی در جمعیت ایرانی معمولا فرم آلفا است که معمولا حتی اگر هردو نفر زوجین ناقل باشند نیازی به تخشیص قبل از تولد نداشته و در اکثر موارد خطری برای جنین ندارد. نکته مهم در هرد مورد لزوم مشاوره ژنتیک قبا از هر اقدامیست

خدمات مشاوره ژنتیک پارسه

دکتر احمد ابراهیمی ، مشاوره ژنتیک
خدمات مشاوره ژنتیک پارسه
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

بله، تالاسمی مینور حتما از پدر و مادر به ارث می رسد و اگر هیچکدام از پدر و مادر شما تالاسمی مینور نباشند پس شما هم تالاسمی مینور نیستید . ولی برای مطمئن شدن باید ژنتیک تأیید کند . معمولاً نیازی به درمان کاملاً وجود ندارد ولی برخی از افراد ممکن است از علائم مانند خستگی رنج ببرند. درمان تالاسمی مینور بستگی به شدت علائمی دارد که پزشک یا پزشکان شما قادر به کنترل آن هستند.

تالاسمی مینور یک وضعیت ژنتیکی است که معمولاً از والدین به فرزندان به ارث می‌رسد. با این حال، در برخی موارد، ممکن است والدین حاملان خاموش ژن مربوطه باشند و خود نشانگر علائم بیماری نباشند، اما این ژن را به فرزندان منتقل کنند. هر چند که آزمایش‌های پیش از ازدواج برای بررسی وضعیت تالاسمی بسیار مهم هستند، نتایج آنها ممکن است تحت تأثیر تغییرات هموگلوبین و عوامل تغذیه‌ای مانند کمبود آهن قرار گیرند. مصرف مکمل‌های آهن و فولیک اسید می‌تواند برخی از علائم کم‌خونی ناشی از کمبود آهن را بهبود بخشد، اما بر وضعیت ژنتیکی تالاسمی تأثیری ندارد. توصیه می‌شود با یک مشاور ژنتیک یا پزشک متخصص مشورت کنید تا نتایج آزمایش بررسی و تحلیل دقیق‌تری از وضعیت ژنتیکی ارائه شود.