آیا در صورت خارج کردن تراک از گلو بیمار می تواند حرف بزند؟

حدود یک ماه پیش به دلیل درد ور ناحیه قفسه سینه و شکم به بیمارستان مراجعه و هنگام سی تی اسکن استفراغ میکند و مقداری از استفراغ خودش برمیگردد به بدن و بلافاصله به کما و همزمان ایست قلبی میکند که بعد از احیا ۷ روز در کما بود و الان ۳۵ روزه که در بخش ICU قلب بستری شده و حالا هم عمل تراک انجام دادند .حال سوال من اینست که در صورت خارج کردن تراک امکان صحبت کردن عادی را دارد؟

0

بله.به احتمال زیاد مشکلی وجود نخواهد داشت

دکتر سیدراشد مهدوی

متخصص داخلیگوارش ، آندوسکوپی - بوتاکس معده
دکتر سیدراشد مهدوی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

بله، در بیشتر موارد، بیماران که یک تراکئوتومی (تراک) داشته اند برای تسهیل تنفس، پس از خارج کردن تراک می توانند با مشکلاتی مانند خشونت صدا یا خشکی در گلو حرف بزنند. اما، بستگی به وضعیت کلی بدن بیمار، میزان برگشت به عملکرد نرمال گفتار دارد. هر چه ریه ها و گلو قوی تر باشند، صحبت کردن راحت تر خواهد بود. تصمیم به خارج کردن تراک باید توسط یک تیم پزشکی گرفته شود که با توجه به وضعیت کلی بیمار و توانایی وی در تنفس مستقل تصمیم می گیرد.

تراکئوستومی یک روش جراحی است که راه هوایی جدیدی از طریق بازکردن در جلوی گردن به داخل نای ایجاد می‌کند. هنگامی که تراکئوستومی برداشته می‌شود، امکان گفتار به وضعیت فیزیولوژیک بیمار و شرایط سلامتی او بستگی دارد. در بسیاری از موارد، بیمار می‌تواند به تدریج توانایی گفتار خود را بازیابد، اما ممکن است نیاز به گفتار درمانی و تمرینات تنفسی برای بازگرداندن کامل قابلیت‌های گفتاری داشته باشد. تأثیرات طولانی‌مدت تراکئوستومی و مدت زمانی که بیمار آن را داشته، از عوامل مؤثر بر بهبود سریع و کامل هستند. در صورت عدم وجود آسیب به تارهای صوتی و دیگر بخش‌های مربوط به گفتار، پیش‌آگهی خوبی برای بازگشت به گفتار عادی وجود دارد.