آیا من سندروم روده ی تحریک پذیر دارم؟

با عرض سلام و خسته نباشید.
من یک ساله که دچار دردای شکمی شدید در دوطرف شکم و زیر شکم وگاهی اوقات بالای شکم همراه با نفخ شدید میشدم سی تی اسکن و سونوهای زیادی رفتم که تمام عکساشو فرستادم و نظر پزشکم اینه که سندروم روده ی تحریک پذیر دارم.آیا واقعا بیماری خطرناکی هست؟آیا تا آخر عمر باید دارو مصرف کنم؟
میشه شما هم کمکم کنین و نظرتونو بگین خیلی نگرانم ممنون میشم

0

با سلام بیماری یا سندرم روده تحریک پذیر یک مشخصاتی دارد که شامل درد شکمی که حداقل همراه با علامتهای دیگری مانند تغییر در اجابت مزاج به شکل اکثر موارد اسهال گاها یبوست و درد شکم بیمار با دفع کمتر میشود وگاه مدفوع بیمار تکه تکه میشود که تعییر در شکل مدفوع حساب میشود معمولا 6 ماه علائم باید طول بکشد.وهیچ موقع به سرطان تبدیل نمیشود ونگرانی در مورد آن نباید داشت ممکن است سیر طولانی داشته باشد ولی درمانهای مربوطه کیفیت زندگی بیمار را بهبود میدهد استرس و نگرانی بیش از حد بیمار باید مرتفع شود تا پزشک بتواند نقش موثری در دمان ایفا کند .صرفا درد شکم به تنهایی به معنای بیماری روده تحریک پذیر نیست ولی میتواند علت عملکردی روده داشته باشد که بعد از بررسی لازم توسط پزشک درمان مقتصی انجام میشود.

دکتر غلامرضا مقیمی

فوق تخصص گوارش و کبد.متخصص داخلی
دکتر غلامرضا مقیمی
1

با سلام و وقت بخیر. ارتباط سندرم روده تحریک پذیر و اختلالات خلقی و اضطرابی ؛ تعاملی دو طرفه است که وجود یک رابطه قطعی علی در اینباره هنوز کاملا تایید نشده است. علاوه بر مراجعه به متخصص مربوطه و استفاده از درمان دارویی و شناختی-رفتاری. موارد زیر را در نظر داشته باشید. 1.مدیریت دقیق رژیم غذایی (به عنوان مثال پرهیز از فیبر های نامحلول است مانند آجیل و سبوس) 2.داشتن رژیم کم کربوهیدارت با مشورت متخصص تغذیه 3.آب زیاد را جایگزین کافئین، آبمیوه و چای و نوشابه های گازدار کنید 4.پرهیز از تند تند و با استرس غذا خوردن 5.استفاده بیشتر از مواد پروبیوتیک با مشورت متخصص تغذیه 6.اجتناب از غذاهای نفاخ، آدامس، سیگار و غذاهای تند کتاب سندرم روده تحریک پذیر (IBS): از تشخیص تا درمان از (تالیف قدیر از نشر تیمورزاده) را به عنوان منبع خودیاری مطالعه بفرمایید.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری مزمن است که علائمی از قبیل درد و نفخ شکمی، تغییرات در الگوی مدفوع و ناراحتی‌های روحی مانند افسردگی و اضطراب ایجاد می‌کند. این بیماری معمولاً خطرناک نیست اما می‌تواند کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. درمان این بیماری شامل تغییر در رژیم غذایی، ورزش منظم و در صورت لزوم مصرف داروهای ضد اسپاسماتیک و آرامبخش است. برای کنترل علائم و کاهش تأثیر بیماری، مشاوره با پزشک گوارش و تغذیه‌ای بسیار حائز اهمیت است. تا عمر باید دارو مصرف کنید، اما با توجه به پیشرفت‌های درمانی، می‌توانید با رعایت دستورات پزشک به طور موثری علائم را کنترل کنید.