آیا آلپرازولام باعث سرطان ریه می شود؟

( مطالعه بر روی حدود ۳۰ هزار نفر نشان می دهد که مصرف قرص های شایع خواب آور مانند بنزودیازپین ها و z-hypnotic خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهند.تمازپن (Temazepan) از دسته بنزودیازپین ها است که اغلب برای بی خوابی در انگلیس تجویز می شود. از دیگر نام های تجاری رایج از دسته داروهای بنزودیازپین ها، زاناکس و والیوم بر اساس نتایج این مطالعه مصرف منظم قرص های خواب برای دست کم دو بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را سه برابر میکند)آیا این مقاله صحیح است خیلی نگرانم سه سال آلپرازولام نیم شبی نصف

1

سلام، چنانچه این پژوهش قابل اعتنا باشد، در کمیته های پزشکی در کشورهای مختلف (از جمله کشور خودمان) بررسی خواهد شد و داروی ایجاد کننده خطر، از فهرست داروهای مجاز خارج خواهد شد. در حال حاضر پژوهش اثبات شده ای برای تایید یا رد این موضوع در دست نیست.

دکتر فاطمه نیک پور

جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی
دکتر فاطمه نیک پور
0

سلام به شما. این مطالعه می بایست اعتبارسنجی شود و میزان کنترل عوامل مخدوش کننده در آن ارزیابی گردد. بعنوان مثال اضطراب یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به انواع سرطان هاست و مصرف آلپرازولام در افراد مبتلا به اضطراب طبعا بیش از جمعیت عمومی است. باید مشخص شود که آیا این مساله در مطالعه در نظر گرفته شده یا نه و موارد مشابه دیگر. بنابراین این فعلا یک دیتای خام است ولی بطور کلی مصرف آلپرازولام و داروهای مشابه اساسا برای مدت زیاد بدلیل عوارض دیگری که دارد توصیه نمی شود و لازم است تحت نظر روانپزشک درمان اصولی تری صورت گیرد.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
0

با سلام میزان اعتبار این مطالعه جای سوال دارد و تاکنون مورد مستندی در جهت افزایش سرطان ریه با مصرف داروهای بنزودیازپین گزارش نشده است.

دکتر منصور آگاهی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با (rTMS ولورتانوروفی...
دکتر منصور آگاهی
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

برخلاف مطالعات ارائه شده در سوال شما که بنزودیازپین‌ها و داروهای خواب مرتبط با افزایش خطر سرطان ریه می‌شناسند، هنوز هیچ مدرک قطعی و مشخصی وجود ندارد که نشان دهد آلپرازولام صرفاً موجب افزایش خطر سرطان ریه می‌شود. اکثریت این پژوهش‌ها تلاش دارند روابط اپیدمیولوژیکی میان مصرف بلندمدت بنزودیازپین‌ها و خطر سرطان را بررسی کنند و اغلب به عوامل تاثیرگذار دیگری نظیر سن، سبک زندگی و مصرف دخانیات هم توجه دارند که خود بخش مهمی از خطرات سرطان ریه محسوب می‌شوند. بر اساس مطالعات فعلی، نمی‌توان به طور قطع گفت که آلپرازولام موجب سرطان ریه می‌شود، اما توصیه می‌شود با پزشک معالج خود در مورد نگرانی‌ها و مصرف بلندمدت این داروها صحبت نمایید.