آیا متخصص مغز و اعصاب با متخصص اعصاب و روان و روانپزشکان همه یکی هستند؟

با سلام ، خواستم بپرسم متخصصین مغز و اعصاب هم توانایی درمان اختلالات شخصیتی مثل استرس ، اضطراب و افسردگی رو دارند یا حتما باید درمان این موارد به وسیله متخصصین اعصاب و روان و رواننپزشکان صورت گیرد .؟با تشکر.

-1

با سلام و وقت بخیر. خیر هر سه با یکدیگر تفاوت دارند. درمان مشکلاتی همچون اضطراب و مشکلات خلقی در بهترین حالت؛ ترکیبی از درمان دارویی (روانپزشک) و درمانهای شناختی-رفتاری (روانشناس) خواهد بود. متخصص مغز و اعصاب در مواردی که علل زیستی ساختاری است و نیاز به سبب شناسی در این حیطه وجود دارد؛ ورود میکنند.

دکتر سبحان پورنیکدست

دکترای تخصصی روانشناسی (متخصص CBT)عضو هیات علمی دانشگاه ( ونک - کرج)
دکتر سبحان پورنیکدست
2

تفاوت بین متخصص اعصاب_و_روان( روانپزشک)و مغز_و_اعصاب چیست؟ برای بسیاری از مردم جامعه ما تفاوت بین تخصص های اعصاب و روان، مغزو اعصاب کاملا مشخص نیست و بعضا دیده میشود که افراد برای رفع مشکل خود اشتباها به تخصصی نامربوط مراجعه می کنند و متاسفانه بعضا درمان اشتباه و یا ناکافی دریافت می کنند، در این مقاله بر آن شدیم که مختصری در خصوص تفاوت بین این دو رشته مختلف و حوزه های کاری آن بپردازیم. متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست؛ فردی است که بعد از سپری کردن دوره 7ساله پزشکی عمومی، بمدت 4 سال دیگر دوره تخصصی مغز و اعصاب را می گذراند و بعد از فارغ التحصیلی می تواند به مداوای بیماریهای زیر بپردازد؛ صرع، سردرد، سرگیجه، مننژیت، ام اس، اختلال یا افت سطح هوشیاری، سکته ها و خونریزیهای مغزی، دمانس و فراموشی، فلج مغزی و بیماریهای تکاملی مغزی، لرزش بدن یا کندی حرکات( پارکینسون و بیماریهای مشابه)، فلج و ضعف اندامها، گزگز و مورمور اندامها(نوروپاتیها و اختلال در اعصاب محیطی مثل گیلن باره) و. متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک، فردیست که بعد از پایان دوره 7ساله پزشکی عمومی، بمدت چهار سال در رشته روانپزشکی آموزش تخصصی دریافت کرده و قابلیت درمان اختلالات زیر را دارد؛ اختلالات خلقی، اضطرابی، سایکوز یا جنون، اختلالات رفتاری و شخصیتی در کودکان و بزرگسالان، وسواس، تیک، اعتیاد به الکل و مواد، مشکلات یادگیری و اوتیسم و بیش فعالی-کم توجهی در کودکان، اختلالات خواب و خوردن، اختلالات جنسی و. نکته مهم آنکه بر خلاف تصور عامیانه که روانپزشک فقط دارو تجویز می کند، آموزش رویکردهای مختلف رواندرمانی به شکل کاملا علمی و آکادمیک جزو پروتکل آموزشی روانپزشکان است و بسیاری از آنها حتی پس از فارغ التحصیلی در دوره ها و کارگاههای مختلف تکمیلی رواندرمانی، زوج درمانی، سکس تراپی، فرزند پروری، مشاوره قبل ازدواج و.شرکت کرده و در کنار ویزیت بیماران و دارو درمانی در صورت صلاحدید به کار رواندرمانی نیز می پردازند.

دکتر بهاره صباغ ابریشمی

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمانگر خانواده و مشکلات جنسی
دکتر بهاره صباغ ابریشمی
0

با سلام درمان بیماری های اعصاب و روان در حوزه تخصص روانپزشکان و روانشناسان میباشد

مونا اسبقی

روانشناس
 مونا اسبقی
-1

سلام. چنین اختلالاتی توسط روانپزشک یا روانشناس قابل درمان است

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
1

سلام بهتر هست تحت نظر روانپزشک درمان این قبیل اختلالات پیگیری شود

دکتر سید شجاع الدین نمازی

متخصص قلب - فشار خون ، واریسعضو انجمن قلب اروپا
دکتر سید شجاع الدین نمازی
-2

با سلام ،اختلالات شخصیت ،اضطراب ،افسردگی،دوقطبی ،اسکیزوفرنی ،وسواس ،اختلالات خواب ،اختلالات اشتها مانند بی اشتهایی و پراشتهایی عصبی ،اختلالات جنسی و زناشویی ،حملات پانیک ،انواع ترس (فوبیا) و. احتلالاتی هستند که برای درمان نیاز است به روانپزشک مراجعه نمایید

دکتر مهدی حیدری

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان غیردارویی با rtms و نوروفیدبک
دکتر مهدی حیدری