درصد بهبودی کما با سطح هوشیاری 4 چقدر است؟

سلام پدر من دچار ایست قلبی شدن و بدلیل طول کشیدن cpr متاسفانه در کما هستن وسطح هوشیاری ۴ وفشارخون بدون دستگاه خوب و فقط ساقه مغزشون سالمه آیا درصد بهبودیشون چقدرهستش؟

1

سلام ضریب هشیاری یا GCS اغلب در بیماران تصادفی کاربرد دارد نه غیر تصادفی با این حال احتمالا متاسفانه بیمار در کومای عمیق است.امیدوارم زمان CPR طولانی نبوده باشد و مغز دچار آسیب ناشی از کمبود اکسیژن نشده باشد.بهتر است از پزشک معالج ایشان وضعیت را جویا شود چون معاینه روزانه و روند تغییرات بیمار آینده او را مشخص خواهد کرد برایشان آرزوی بهبودی دارم

دکتر شبنم رفیع زاده

متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر شبنم رفیع زاده
-3

سلام به شما. برای این میزان از هوشیاری در صورتی که پایدار بماند متاسفانه پیش آگهی چندان مطلوبی به نظر نمی رسد. در عین حال لازم است روند درمان را پی گیری نمایید و در این خصوص اطلاعات دقیقترر را از پزشک معالج شان جویا شوید.

دکتر مسعود نامجو

متخصص اعصاب و روان - روانپزشکدرمان بدون دارو با RTMS
دکتر مسعود نامجو
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

متأسفانه ، در حاضر، هیچ روش مشخصی برای پیش‌بینی دقیق در صد بهبودی از کما وجود ندارد. برای بیمارانی که در کما هستند و با سطح هوشیاری 4، تا چه اندازه با قابلیت بهبود، به متغیرهای مختلفی بستگی دارد، از جمله علل کما، سن بیمار، وضعیت سلامتی کلی پیش از کما،   و میزان آسیب رسیده به مغز. با این حال، حالت کما  بدون حفظ فعالیت ساقه مغز نشان‌دهنده یک وضعیت بسیار جدی است. توصیه می‌شود که با تیم درمانی بیمار خود مشورت کنید تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد وضعیت خاص بیمار خود بدست آورید.

درصد بهبودی بیماران در کما با سطح هوشیاری 4 به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله علت زمینه‌ای کما، مدت زمانی که بیمار در کما بوده است، و وضعیت جسمانی کلی بیمار. سطح هوشیاری 4 نشان‌دهنده وضعیت بسیار بحرانی است و به معنای واکنش‌های تقریباً صفر از سوی بیمار است. بهبود عملکرد مغزی و بازگشت به زندگی عادی بسته به پاسخ‌دهی مغز بسیار پیچیده و غیر قابل پیش‌بینی است. با این حال، در صورت پایداری علائم حیاتی و نبود آسیب گسترده به مغز، برخی بیماران ممکن است به مرور زمان جزئی یا کامل بهبود یابند. پزشکان به کمک آزمایش‌ها و اسکن‌های مغزی و با پی‌گیری‌های مرتب قادر به ارزیابی بهتر وضعیت بیمار خواهند بود. درمان‌های حمایتی مانند توان‌بخشی فیزیکی و گفتاری می‌توانند در روند بهبودی مؤثر باشند. توصیه می‌شود با تیم پزشکی بیمار درباره وضعیت خاص ایشان گفتگو کرده و به توصیه‌های آن‌ها در خصوص برنامه درمانی و مراقبتی توجه نمایید.