عوارض سی تی آنژیوگرافی چیست؟

باسلام. من مادرم قراره چهار روز دیگه سی تی آنژیوگرافی بشه ایا عارضه ای داره خیلی نگرانیم واسش.
دیابتم داره گفتن باید داروهاش تا دوروز حتی بعد از سی تی شدن قطع کنه براش خطرناک نیس؟ اشعه دستگاه تا چقدر بر بدنش باقی میمونه و این برا اطرافیانش ضرر نداره؟ تشکر.

-1

تنها عارضه سی تی آنژیوگرافی مربوط به تزریق ماده حاجب است که ممکن است باعث بروز واکنش حساسیت و یا در افرادی که عملکرد کلیه کاهش یافته سبب آسیب کلیه شود. بعد از اتمام آن هیچ خطری برای اطرافیان ندارد. در مورد داروها بعلت احتمال آسیب به کلیه ها لازم است که تا دفع کامل ماده حاجب از دارو استفاده نشود. داروها معمولا نیمه عمری در بدن دارند و دو روز عدم مصرف دارو مشگل خاصی برای ایشان بوجود نخواهد آورد.

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
2

سلام مهمترین عارضه واکنشهای افزایش حساسیتی و الرژی به ماده حاجب و عوارض کلیوی است

دکتر حبیب سهیلی

رتبه اول بورد فوق تخصصی آسم و آلرژیعضو آکادمی آسم و آلرژی آمریکا
دکتر حبیب سهیلی
0

در صورت نرمال بودن کارکرد کلیه مشکل خاصی رخ نخواهد داد

دکتر ساسان خاکپور

متخصص داخلی
دکتر ساسان خاکپور
هوش مصنوعی دکترهَست هوش مصنوعی ممکن است درک کاملی نداشته باشد؛ نظر پزشک اولویت دارد.

با سلام، سی تی آنژیوگرافی یک روش تصویربرداری است که در آن استفاده از پرتوهای X و ماده حاجب برای تولید تصاویر مفصل از رگ ها استفاده می شود. برخی افراد ممکن است واکنش های گوناگونی نسبت به ماده حاجب داشته باشند. دیابتی بودن خود به تنهایی عامل خطر نیست، اما مصرف برخی داروهای کنترل قند خون باید قبل و بعد از این تست قطع شود تا خطر بروز عوارض کلویی کاهش یابد. اشعه در بدن افراد به مدت اندکی باقی می ماند ولی برای افراد اطراف ضرری ندارد. صحبت کردن با پزشک خود و دریافت اطلاعات کامل درباره سی تی آنژیوگرافی و عوارض احتمالی، به شما و نگرانی های شما کمک خواهد کرد.

سی تی آنژیوگرافی یک روش غیرتهاجمی برای بررسی عروق قلبی است که با استفاده از اشعه ایکس و دستگاه اسکنر انجام می‌شود. این روش ممکن است شامل برخی عوارض بسیار کم وابسته به استفاده از ماده کنتراست باشد که می‌تواند حساسیت یا مشکلات کلیوی ایجاد کند، به خصوص در افراد دیابتی یا کسانی که عملکرد کلیه آنها کاهش یافته است. قبل از انجام سی تی آنژیوگرافی، معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که داروهای دیابتی با متفورمین (مثل گلوکوفاژ) را 48 ساعت قبل و پس از تصویربرداری متوقف کنید تا خطر آسیب به کلیه‌های خود را کاهش دهید. البته نظارت و مشاوره مستقیم با پزشک ضروری است. در مورد اشعه‌ی دستگاه، مقدار اشعه دریافتی در طی عملیات نسبتاً کم است و معمولاً بعد از عملیات، هیچ اشعه‌ای در بدن باقی نمی‌ماند، بنابراین برای اطرافیان خطرناک نیست. بهتر است همه پیش‌نیازهای تصویربرداری را طبق دستور پزشک و تیم پزشکی رعایت کنید و در صورت هر گونه نگرانی با آنها مشورت نمایید.