آیا ابتلا به پرکاری تیروئید بر روی نتیجه ی عمل لیزیک موثر است؟

با سلام من حدود چند سال هستش که پرکاری تیروئید دارم و کمی هم بیرون زدگی چشم دارم دکتر واسم متی مازول تجویز کردند و روزی دوتا مصرف میکنم ولی هنوز چشمم خوب نشده و واسه دید دورم عینک گرفتم خواستم ببینم تو این شرایط عمل لنز و لیزیک برای چشمم تاثیر داره یا خیر ممنون ؟؟

1

سلام - تورم چشم در بیماری گریوز ، به علت تغییرات بافت های پشت گلوب ( کره چشم است ) که با تولید مواد اضافی تر و جمع شدن اب اندازه چشم از کره استخوانی چشم بزرگتر میشود و به صورت بیرون زده دیده میشود ، درمان اولیه تعدیل کردن پرکاری تیرویید ، در موارد بسیارحاد استفاده از ضد التهاب های کورتونی است در صورتیکه یک سال این تغییرات ثابت باقی بماند جهت زیبایی چشم از جراحی « دکمپراسیون اوربیت » ( بزرگ کردن بخش استخوانی که چشم در ان است ) استفاده می کنیم که اغلب به صورت اندوسکوپیک بودن برش. قابل انجام است ( بسته به میزان بیرون زدگی دارد ) جراحی لیزر برای مشکلات دید به علت تحدب و مدل قرنیه است که باعث میشود شکست نور به گونه ای باشد که « تصویر » اجسام روی شبکیه نمی افتد ، جراحی اصلاح دید با تغییر ضخامت قرنیه باعث میشود شکست نور تصویر را روی شبکیه بیندازد . این جراحی به اختلال دید شما در زمینه تیرویید کمکی نمیکند !

دکتر نرگس میکانیکی

متخصص گوش و حلق و بینی ، جراحی زیبایی...جراحی زیبایی پلاستیک
دکتر نرگس میکانیکی
0

بهتر است که با گرفتاری چشمی تیرویید فکر جراحی لیزیک را نکنید چون با بیرون زدگی چشم شما مستعد خشکی چشم هستید و با جراحی لیزیک این مسئله تشدید میشود. برای گرفتاری چشمی ناشی از پرکاری تیروئید گاها نیاز به کورتون هست. به چشم پزشکی که در این زمینه تجربه کافی داشته باشد مراجعه کنید.

دکتر سهیلا حسن زاده

متخصص بیماری های داخلیدیابت ، کبد و گوارش ، ریه - رژیم درمانی
دکتر سهیلا حسن زاده
0

سلام با توجه به سابقه پرکاری تیروئید و بیرونزدگی چشم (که اغلب مربوط به تیروئید چشمی یا Graves orbitopathy است)، باید بسیار بااحتیاط درباره عملهایی مثل لیزیک یا کاشت لنز داخل چشمی تصمیم گرفت. نکاتی مهم در شرایط شما: 1. پرکاری تیروئید فعال و چشم تیروئیدی: در این حالت ممکن است چشمها خشک، ملتهب یا دچار تغییر شکل قرنیه شوند. خشکی چشم یکی از شایعترین مشکلات است که میتواند باعث ایجاد عوارض پس از عمل لیزر شود. تا زمانی که بیماری تیروئید کنترل و پایدار نشده (از نظر هورمونی و چشمی)، معمولا عمل لیزیک توصیه نمیشود. 2. بیرونزدگی چشم (پروپتوز): ممکن است فشار روی قرنیه را تغییر دهد و باعث بیثباتی در شماره چشم شود. این وضعیت میتواند باعث برگشت ضعف بینایی پس از عمل شود. 3. کاشت لنز داخل چشمی (ICL یا انواع دیگر): ممکن است در بعضی موارد خاص قابل بررسی باشد، اما نیاز به ارزیابی دقیق دارد و باز هم باید چشم از نظر بیماری تیروئیدی در وضعیت ثابت و کنترلشده باشد. توصیه مهم: ابتدا باید عملکرد تیروئید (TSH و T4) و علائم چشمی تحت کنترل پایدار قرار بگیرند. سپس، توسط چشمپزشکی که با بیماری تیروئید چشمی آشنا باشد، معاینه کامل شوید. اگر وضعیت چشمی و قرنیه مناسب باشد، ممکن است بتوان از روشهای جایگزین مثل لنزهای خاص یا درمان ترکیبی استفاده کرد. در حال حاضر، تا زمانی که بیماری فعال است، لیزیک و لنز دائمی توصیه نمیشود.

دکتر فاطمه خطاوی

جراح و متخصص چشمICO قرنیه و لیزیک
دکتر فاطمه خطاوی